Vláda prodloužila nouzový stav v celé České republice do konce února

Vláda prodloužila nouzový stav v celé České republice do konce února

Vláda na žádost hejtmanů vyhlásila na 14 dní v celé České republice nouzový stav. Měl by trvat do neděle 28. února do 23:59.
Usnesení o vyhlášení nouzového stavu najdete ZDE.

Vláda zároveň znovu vyhlásila krizová opatření, která byla dosud navázána na trvání nouzového stavu. Oproti protiepidemickým opatřením platným za stávajícího nouzového stavu došlo jen k několika dílčím úpravám a změnám:

V opatření omezujícím provoz maloobchodního prodeje a služeb vláda od pondělí 15. 2. omezila nově činnost knihoven tak, že budou moci čtenářům sloužit formou výdeje předem objednaných výpůjček a jejich vracení přes výdejní okénko nebo bezkontaktně. Při jiném než bezkontaktním předání výpůjček se doporučuje používat respirátor bez výdechového ventilu alespoň třídy FFP2 nebo KN95.
Bude rovněž možné poskytnout ubytovací služby osobám, které jsou ubytovány za účelem toho, aby jim byly poskytnuty zdravotní služby, a jejich nezbytnému doprovodu
Usnesení omezující provoz maloobchodního prodeje a služeb najdete ZDE.

V opatření omezujícím volný pohyb osob jsou nově ve výjimkách cesty za účelem voleb a zasedání orgánů právnických osob a jejich konání. V případě, že se takových voleb nebo zasedání účastní více než deset osob, musí mít nasazeny minimálně chirurgické roušky, dodržovat rozestupy a prokázat se negativním výsledkem testu. Shromáždění se až na výjimky smí zúčastnit nanejvýš 50 osob.
Usnesení omezující volný pohyb osob najdete ZDE.

Vláda rozhodla rovněž o zrušení omezení úředních hodin orgánů veřejné moci a správních orgánů. Nadále platí, že úřady mají omezit práci na nezbytně nutné agendy a omezit na minimum osobní kontakty zaměstnanců s veřejností.
Usnesení omezující orgány veřejné moci a správní organány najdete ZDE.

V oblasti školství, přibyla možnost konání komisionálních opravných a komisionálních náhradních zkoušek na středních školách a v konzervatořích.
Usnesení týkající se školství najdete ZDE.

Kompletní výsledky dnešního jednání vlády najdete na webových stránkách VLADA.CZ.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se