Skautská klubovna roste i díky podpoře vás všech

Skautská klubovna roste i díky podpoře vás všech

Pozvánku skautů k prohlídce budované klubovny využilo pět mníšeckých zastupitelek a zastupitelů (Magdalena Davis, Dana Dalešická, Šárka Slavíková Klímová, Radko Sáblík a Stanislav Jirota). Klubovnou je provedli Roman Freisleben a David Bílek. Foto: Michal Kroutil

V roce 2018 tehdejší zastupitelstvo města schválilo darování pozemku na stavbu skautské klubovny.

Od té doby uběhlo pár let a my jsme se dostali přes roční vyřizování „papírů“ k samotné stavbě, která v současnosti obnáší hrubou stavbu, zateplení střechy, osazení oken a dveří spolu s vnitřními omítkami.

Relativně rychlý průběh stavby byl, mimo jiné, umožněn dary města Mníšek pod Brdy. Minulé zastupitelstvo města spolu se současným darovaly úhrnem přes 1,3 milionu korun.
Za což jsme velice vděční, protože ostatní financování stavby pochází z grantů, brigád,
příspěvků a darů sympatizantů a skautského fondu. V současnosti máme proinvestovány
téměř 3 miliony korun, ale investice kolem 1 milionu nás ještě čekají. Plánovaný rozpočet byl sice 3,8 milionu, leč zdražování v průběhu stavby tuto částku poněkud zvýší. Pokud byste rádi podpořili dostavbu mníšecké klubovny, obnovili jsme náš projekt na Darujme.cz, ale i dar v podobě umyvadla, parapetu nebo barvy na stěnu je pro nás také obrovský posun.

David Bílek (vpravo) v rozhovoru s předsedou Finančního výboru Stanislavem Jirotou. Foto: Michal Kroutil

Myslíme si, že je dobré, aby veřejnost měla přehled o financích, které jdou ze společných zdrojů. A proto, tak jako jsme nabízeli zastupitelům a vedení města možnou prohlídku stavby, můžou se případní zájemci o nahlédnutí z řad obyvatel Mníšku u mne
přihlásit a domluvíme se na termínu.

Můžete mě kontaktovat na e-mailu: bilek@bilci.cz.

Použitá foto: archiv autora

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se