Vláda ČR dále rozvolňuje protiepidemiologická opatření – od 31. 5.

Vláda ČR dále rozvolňuje protiepidemiologická opatření – od 31. 5.

Od pondělí 31. května budou moci lidé opět navštěvovat restaurace, bazény, sauny či kasina, pokud splní podmínku testování, očkování či prodělané nemoci a pokud provozovatelé zajistí nařízená protiepidemická opatření.

Restaurace

  • Obnoví se provoz restaurací ve vnitřních prostorách za dodržení určitých podmínek: hostů bude moci být tolik, kolik je míst k sezení, nejvýše však čtyři u stolu. Více hostů bude moci být usazeno u stolu s 10 a více místy (mezi skupinami čtyř zákazníků, kromě členů jedné domácnosti, musí být odstupy 1,5 metru).
  • V podnicích není povolena živá hudba či tanec.
  • Hosté musejí dodržovat rozestupy a nosit ochranu dýchacích cest mimo konzumaci.
  • Budou se muset prokázat negativními testy (v restauraci jako v jediném zařízení ze všech nově otevíraných je možný i samotest), potvrzením o očkování nebo o prodělání nemoci covid-19.
  • Ubytovací zařízení mohou provozovat samoobslužný bufet s balenými potravinami či s potravinami určenými k přímé konzumaci nebo bufet s obsluhou.

Bazény, koupaliště, wellness, sauny

  • Ve znovuotevřených bazénech a koupalištích bude platit limit jednoho člověka na 15 metrů čtverečních vodní a odpočinkové plochy v její blízkosti. Nutná bude ochrana dýchacích cest při vstupu či v odpočinkových zónách, ne však ve vodě.
  • V saunách či solných jeskyních bude moci být kapacita naplněna pouze do 30 procent.
  • Při vstupu se budou muset lidé prokázat negativním testem z oficiálního odběrového místa, potvrzením o očkování či o prodělané nemoci v posledních 180 dnech.

Herny a kasina

  • Vedle otevření kasin a heren se zvýší limit počtu účastníků na kongresech a konferencích na 250 osob uvnitř i venku.

Kluby a diskotéky

  • Otevřou se hudební, herní, taneční či společenské kluby a diskotéky, nebude se v nich však smět tancovat. Lidé budou muset mít negativní test z oficiálního odběrového místa.

Sportoviště

  • Ve vnitřních sportovištích bude platit limit jednoho člověka na 15 metrů čtverečních (dosud platilo i omezení maximálně 30 návštěvníků, toto už nyní platit nebude).
  • Bude možné užívat šatny.

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví schválené Vládou ČR dne 28. 5. o omezení maloobchodního prodeje zboží a služeb a poskytování služeb najdete ZDE.

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví schválené Vládou ČR dne 28. 5. o testování obyvatel na covd-19 najdete ZDE.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
kristyna
kristyna
2 let před

Já už ta jejich nařízení vůbec nesleduji. Syna mám ve školce, tam chodit může a víc mě nezajímá. Do žádných center na nákupy, ani do bazénu nebo do sauny nechodím, takže jestli jsou otevřené, nebo zavřené, mi je úplně jedno 🙂 . Hlavně teď, jak už je teplo, tak jsme stejně jenom na zahradě. Máme tam velký bazén, který jsme si na jaře objednali od https://www.albixon.cz/bazeny/ tak se v něm se synem koupeme a nic nám nechybí 🙂 .

Přihlásit se