Studánky letos otevřely přes dvě stovky běžců

Studánky letos otevřely přes dvě stovky běžců

Na nejmenší děti čekala zvířátková trať

S přicházející jarní sezónou orientačního běhu uspořádal spolek OK Dobříš tradičně celooddílový trénink, kam byla pozvána i veřejnost, s názvem Otvírání studánek.

Loni i letos se „Studánky“ z března přesunuly, z důvodu covidové pandemie, na květen a letos se navíc účastníci připojili k celosvětové orientačně – propagační akci World Orienteering Day.
Pořadatelé připravili na neděli 23. května v lesích severně od Voznice tratě nejrůznější obtížnosti. Od orientačně lehkých tratí délky 2-3 km až po náročnou 7 km trať s převýšením 240 m. Trenéři OK Dobříš vysvětlovali příchozím zájemcům základy orientace a poradili s výběrem tratě. Pro děti do 10 let a úplné začátečníky byla určena speciální vyfáborkovaná trať. Fáborky provedly děti přes všechny kontroly, občas ale oklikami, takže děti se učily číst mapu a hledat zkratky. A ti úplně nejmenší se vyřádili na zvířátkovém orienťáku na louce v centru akce.
Celkem dorazily přes dvě stovky účastníků – 165 organizovaných běžců (převážně žactva ze středočeských oddílů) a 65 účastníků z řad veřejnosti.
Podmínkou účasti bylo doložení covidové bezinfekčnosti dle platných podmínek Ministerstva zdravotnictví.

Akce byla spolufinancována z grantů města Dobříš a města Mníšek pod Brdy. Poděkování patří také obci Voznice za poskytnutí zázemí a majitelům lesa Colloredo-Mannsfeld za souhlas s tréninkem.

Foto: autorka článku
Foto: autorka článku
Foto: autorka článku
Foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se