V Sedmikvítku vznikne od září nová putovní skupina

V Sedmikvítku vznikne od září nová putovní skupina

Na děti v nové putovní skupině čeká pobyt v přírodě. Foto: autorka

Říkáte si, proč putovní? Tenhle nápad vznikl jako reakce na vzrůstající zájem rodičů a dětí o naši lesní školku Sedmikvítek.

A protože zahrada ani jurta není bohužel nafukovací, rozhodli jsme se vytvořit novou skupinu, která bude mít kratší provoz a děti s průvodci budou pouze v lese, na louce, zkrátka venku.
Inspirovali jsme se u našeho bývalého kolegy a skvělého průvodce dětí Martina, který již několik let žije ve Švýcarsku. V Curychu, v městském lesoparku provází děti lesem. Mají celkem 4 skupiny a jen jednu maringotku. Jsou celý den venku, v lese si i vaří, a pokud děti potřebují, mohou si odpočinout v hamakách. Stačí jim jen vozík, na kterém si dovezou všechno potřebné. Školku navštěvují už děti od dvou let, říkají tomu lesní jesle. Co myslíte, ujme se taková skupinka i u nás?

Co je putovní skupina?
Putovní se nazývá proto, že děti ani průvodci nebudou využívat žádné stálé zázemí, jako v případě dosavadní skupiny, ale budou pouze venku. V případě velmi nepříznivého počasí mohou být v dřevěném vytápěném domku na pozemku školky, který je využíván předškoláky až při odpolední přípravě na školu.

Putovní skupina bude pro děti ve věku 3-6 let v provozu zatím dva dny v týdnu – v úterý a ve středu, v čase od 9 – 14 hodin. Děti si s sebou budou nosit v batohu větší svačinu.
Program bude probíhat standardně jako v lesní školce, jen o něco kratší. Cena za dítě a den je 250 Kč. Na děti se těší dvě kvalifikované průvodkyně, které povedou skupinu max. 16 dětí.
Pokud bude zájem rodičů, můžeme putovní skupinu rozšířit na více dní i hodin a zařadit vaření teplého oběda.

Více podrobností a možnost přihlášení najdete na webových stránkách 7kvítek.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se