Děti z Mníšeckého expresu bodovaly na atletických závodech

Děti z Mníšeckého expresu bodovaly na atletických závodech

Na Josefském běhu v Cerhovicích (Brdský běžecký pohár) obsadila 2. místo Anička Raušová z našeho klubu. Foto: autorka

Jaro probudilo k životu atletiku a s ní i novou vlnu závodů. Radost z pohybu a krásu brdských lesů jsme si užívali na sérii závodů v rámci Brdského běžeckého poháru.

Naši atleti a atletky se s chutí pouštěli do běžeckých soubojů, aby se poté společně radovali ze svých úspěchů. Běželi jsme zámeckým parkem v Litni, po blátivém svahu v Cerhovicích a také lesní kros u jineckého biotopu.
V červnu si naše atletky střihly premiéru v krajském přeboru družstev mladšího žactva. Atmosféru větších závodů zažily poprvé. V hodu kriketovým míčkem a skoku do výšky obsadily krásná místa v první desítce a domů si všechny atletky odvezly velmi cennou zkušenost a chuť do dalších závodů.
A protože letošní léto bylo létem olympijským, olympijské atletické disciplíny se staly ústředním tématem našeho příměstského tábora. Děti trénovaly disciplíny atletického táborového sedmiboje, aby si poté v závěrečném klání mohly vylepšit osobní rekordy v daných disciplínách. Pro některé byl vrh koulí či hod oštěpem atletickou premiérou.
Léto se chýlí ke konci a SK Mníšecký Expres již netrpělivě vyhlíží podzim, který přinese nejen další vlnu individuálních a oddílových závodů, ale také společných tréninků.
Atletice zdar!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se