Základní umělecká škola hodnotí prázdninové aktivity i změny v novém školním roce

Základní umělecká škola hodnotí prázdninové aktivity i změny v novém školním roce

Na srpnovém "indickém" táboře bylo 65 účastníků

Nový školní rok je už tady a s ním i hodnocení prázdninových dnů v ZUŠce. A začneme pěkně popořadě.

V červenci se naše škola zahalila do květinového hávu, a to při příležitosti letní filmové školy, jejímž letošním tématem byla kultura hippies. Mezi dny 12. a 16. července se malovalo, tančilo, natáčelo, hrálo, a dokonce se uspořádal i Woodstock! No, co víc dodat? Všichni zúčastnění si to moc a moc užili, což dokazují i zvěčněné úsměvy, které naleznete jak na našich sociálních sítích, tak webových stránkách.

Z letní filmové školy

Další prázdninovou zastávkou byl pak výjezdní tábor v areálu VŠCHT v Běstvině, kde padl rekord! Letošního indického ročníku se totiž zúčastnilo hned 65 dětí, pedagogů a (skoro) dospělých absolventů školy. Děkujeme všem!

Tématem letního tábora v Běstvině byla Indie

V novém školním roce na nás pak čeká hned několik změn, a to hlavně ohledně učebních prostor. Výuka hudební nauky se přesunula do prostornější třídy výtvarky, a tedy bude více příležitostí využívat sálek v ZUŠ pro třídní koncertíky a vystoupení. Žáčků ale stále přibývá a stávající učebny nejsou nafukovací, proto se začalo vyučovat v budově mníšecké základní školy i v hudebním oboru, konkrétně hra na bicí nástroje. Nově se do sálu Pavilonu přestěhoval i dramaťák. Za tu možnost děkujeme vedení města Mníšek pod Brdy i paní ředitelce Pažoutové.
Kvůli omezeným prostorám a naplněné kapacitě školy, ale bude bohužel od dalšího školního roku možno přijímat podstatně méně dětí, než tomu bylo dosud. Částečně nám ale určitě pomůže rekonstrukce našich stávajících prostor, které město Mníšek pod Brdy chystá. Můžeme se tak těšit na rozšíření sálku a lepší zázemí pro žáky i pedagogy.

A co si přát pro nejbližší školní rok? Aby se konečně mohlo učit a tvořit, tak jak v době „předcovidové“ a naši žáčci a učitelé se již nemuseli setkávat pouze online. To je naše největší přání!

Použitá foto: archiv autorky

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se