Orientační běžci se rozloučili s létem pořádáním závodu pro 900 účastníků

Orientační běžci se rozloučili s létem pořádáním závodu pro 900 účastníků

Do terénu se vydaly maminky i s dětmi

Léto orientačních běžců bývá vždy velmi pestré a nejinak tomu (díky ustoupivšímu covidu..) bylo i letos.

Prázdniny využily nejaktivnější děti k účasti na orienťáckých táborech, několik dorostenců a dorostenek vyrazilo na tréninkové kempy až do Švédska, téměř padesátka účastníků, dětí i dospělých, si užila nádherných terénů a borůvkové lesní cukrárny na soustředění v Jizerských horách, nevynechali jsme ani letní vícedenní závody s nezaměnitelnou atmosférou společného kempu a setkávání se s přáteli z celé republiky, zatleskali jsme našim barvám na stupních vítězů.

Na trajektu směr Švédsko

Se začátkem září se oddíl OK Dobříš opět chopil pořadatelských aktivit. Hned 3. září uspořádali mníšečtí trenéři v Mníšku pod Brdy již 6. ročník sportovního dne pro mníšecké prvňáčky. A brzy na to, v neděli 12. 9. 2021, jsme v lesním prostoru „Kazatelna“ uspořádali závod Pražského a Středočeského žebříčku a celostátního rankingu dospělých a veteránů v orientačním běhu. Závod byl otevřený i příchozím. Za krásného slunečného počasí, které zpestřila jen krátká sprška, se vydalo do lesa 769 závodníků na měřených tratích. Dalších 136 sportovců všech věkových kategorií běželo či šlo, často v rodinných skupinkách či s ratolestí na zádech, na neměřených tratích pro začátečníky či po fáborkách. Devět stovek účastníků si užilo nejen krásný les (ti starší přebíhali i vrchol Kazatelna 531 m. n. m.), ale také příjemné centrum s občerstvením na vyvýšenině na Brodcích a vyhlídkou na město Dobříš.

Malá závodnice na trati s mapou

Na stupních vítězů závodu 12. září zazářily také zelenofialové dresy OK Dobříš, řada dětí se navíc umístila na „velké bedně“. Vyhlašovalo se společně za Pražskou a Středočeskou oblast, tedy opravdu nabitá konkurence. Umístění našich: v kategorii D10F (fáborkovaná trať s možností zkratek, děvčata do 10 let) – Kateřina Lorencová 3. místo, v D10 – Laura Pecklová 4. místo (Mníšek pod Brdy), v D16 – Julie Bambousková 1. místo a Barbora Housková 4. místo (obě Mníšek pod Brdy), v H10F – Eduard Szárszoi 5. místo (Mníšek pod Brdy), v H12 – Jan Porsch 6.m. (Mníšek pod Brdy), v H16 – Václav Lorenc 2. místo, Antonín Jiras 3. místo a Jan Jiras 6. místo (oba bratři Mníšek pod Brdy). Za zmínku stojí, že náročnou trať „T6“ si zaběhl i starosta města Dobříše.

Doběhnutí do cíle

Nás členy OK Dobříš, trenéry a pořadatele zároveň, pak těší, že finanční podpora od „našich“ měst, z Dobříše a z Mníšku, je účelně využívána jak na podporu sportovní činnosti oddílu, tak i ve prospěch široké sportovní veřejnosti.

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se