Říjnové Slovo starostky

Říjnové Slovo starostky

Starostka Mníšku pod Brdy Magdalena Davis

Vážení a milí spoluobčané,
v minulém čísle Zpravodaje jsem vás informovala o své snaze zvrátit zrušení železničních spojů na trase Čisovice – Dobříš, které se týkalo i Rymaně a Mníšku pod Brdy. Jsem velmi ráda, že se to podařilo a Středočeský kraj nakonec v příštím roce zachová
na železniční trati 210 celoroční provoz, byť v redukované podobě s menším počtem spojů. Tímto bych také ráda poděkovala svým kolegyním a kolegům, starostkám a starostům obcí Čisovice, Malá Hraštice, Mokrovraty, Nová Ves pod Pleší a Stará Huť, za jejich podporu a společný postup. Pro řadu našich obyvatel má totiž zachování železničních spojů velký význam, protože jim umožní alespoň částečně pokračovat v pohodlném cestování za prací, školou, rodinou i volnočasovými aktivitami. Téma však nikdo z nás nepovažuje za uzavřené, naopak. V příštích měsících plánujeme být s vedením Středočeského kraje v kontaktu a analyzovat pravidelné průzkumy vytížení železnice i náhradní autobusové dopravy, abychom byli na budoucí diskuzi o dopravní obslužnosti regionu lépe připraveni.
Nepochybně do ní zasáhne i to, kolik bude mít stát v příštích letech peněz, jak je bude rozdělovat, do čeho bude primárně investovat a kdo a jak o tombude rozhodovat na jednotlivých ministerstvech, včetně např. Ministerstva dopravy. Do toho budeme mít – shodou okolností – příležitost promluvit i my, voliči a voličky, ve dnech 8. a 9. října ve volbách do Poslanecké sněmovny ČR. Rozhodnutí, koho volit, se jistě bude odvíjet od našich různých životních zkušenosti, to nejdůležitější však je, abychom k volbám šli.
Na závěr bych vás ráda pozvala na několik společenských, duchovních i sportovních událostí. V sobotu 25. září se v předzámčí uskuteční Mníšecké slavnosti piva, v úterý 28. září pořádá římskokatolická farnost se spolkem Oáza celodenní Svatováclavské
posvícení a ve čtvrtek 28. října proběhne pod taktovkou místních sokolů Sokolský běh republiky k výročí vzniku samostatného Československa.

Přeji vám pěkný říjen bez covidu, izolací a karantén!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se