Mníšecké předzámčí rozduněl rockový festival

Mníšecké předzámčí rozduněl rockový festival

Vystoupení Špejbl´s Helprs (AC/DC revival)

V sobotu 21. května 2022 slavili svátek všichni fanoušci i fanynky rockové muziky. V mníšeckém předzámčí se konal 1. ročník festivalu LET´S ROCK, který byl přehlídkou hitů české i zahraniční produkce.

Úvod festivalu obstarala kapela V.I.T. BAND se zpěvákem Broňkem Přibylou z Mníšku pod Brdy, který je mimo jiné volnočasové hudební aktivity také pořadatelem multižánrových festivalů Bronfest (příští bude v amfiteátru u Káki Maříka už 4. června 2022). Předvedli cover verze slavných rockových kapel posledních tří dekád minulého století, jako byly Led Zeppelin, Doors, Creedence Clearwater Revival nebo Stone Temple Pilots. Kromě zpěvu se Broněk představil i jako hráč na rainstick (dešťová hůl) naplněný kuličkami, jejichž rozpohybování navozuje zvuk deště.

V.I.T. Band a Broněk Přibyla s rainstickem

Vystřídala je další mníšecká skupina 008, která hraje punk rock a představila především vlastní tvorbu. Kromě místnímu publiku známých skladeb jako Ty na to máš nebo Tak se měj překvapili předělávkou hitu I Can’t help myself od irských sladkobolných Kelly Family.

Kapela 008

Neuvěřitelně dynamickou show plnou bláznivých nápadů (nástup o francouzských holích, nafukovací Thorovo kladivo opakovaně dopadající na hlavu trpělivého kytaristy nebo puška střílející konfety a pak i miniohňostroj), předvedl nestárnoucí bouřlivák VILÉM ČOK (61 let!) s kapelou BYPASS. Vedle songů z nové desky potěšil publikum „dortíky“ ze své přes 40 let trvající bohaté hudební kariéry. Nechyběly hity jako Ó hory ó hory (původně se Stromboli), Habaděj (s Pražským výběrem), Karel nese asi čaj (s Jiřím Kornem) nebo Holky rohypnolky (s Novou růží).

Vilém Čok & Bypass

Poslední dvě podvečerní vystoupení patřila revivalovým kapelám připomínajícím tvorbu slavných kapel AC/DC a Guns´n Roses, jejichž plakáty zdobily pokojíčky náctiletých slečen a nášivky dodnes přitvrzují západní vzhled džísek fanoušků, ale i fanynek tvrdší muziky. Oběma revivalovým kapelám se celkem zdařile povedlo přizpůsobit svůj projev jejich idolům a co nejvíce se stylizovat.
Slovenská skupina GUNS´N ROSES TRIBUTE SLOVAKIA připomněla atmosféru našeho dětství a nostalgii 80. let minulého století a jejího ducha. Před publikum předstoupil atletický „Axl Rose“ se slunečními brýlemi, červenou čelenkou a stejně barevnou červenou košilí kolem pasu i hlavní kytarista „Slash“ v ikonickém cylindru (ale bez cigára!?). S ostatními třemi členy kapely uvedli hit Sweet Child O‘ Mine a nechyběly ani ploužáky November Rain nebo Don’t Cry, proslavené na českých diskotékách 90. let, při kterých se začaly v kotli tvořit párečky.

Guns´n Roses Tribute Slovakia

Koncert zakončovala skupina ŠPEJBL´S HELPRS, která potvrdila pověst nejlepšího revivalu legendárních australských AC/CD. Nutno říct, že nezůstalo svým slavnějším kolegům nic dlužni. Po pódiu poskakoval po jedné noze „Angus Young“ a do mikrofonu hřímal jeho „bratr Malcolm“ s čepicí posazenou hluboko do čela. Jejich vstoupení provázela efektní světelná show, která nenechala nikoho na pochybách, že se mníšeckému publiku představily hvězdy světové velikosti. Kotel pod pódium doslova rozpumpovaly songy jako Thunderstruck a Highway to Hell.
Halasná akce skončila právě včas, ve 22 hodin, aby nerušila poklidnou sobotní noc v našem krásném městě.

Použitá foto: Michal Kroutil, fotogalerii z koncertu najdete ZDE.

Špejbl´s Helprs

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se