Na Dobříši zazní hudba z filmu Pán prstenů

Na Dobříši zazní hudba z filmu Pán prstenů

6. března 2017 od 18.00 hodin vystoupí na zahajovacím benefičním koncertu  2. ročníku cyklu „KONCERTY PRO VARHANY“ v Zrcadlovém sále dobříšského zámku, v rámci svého turné po Čechách, studenti z University v Southamptonu z Velké Británie.

Symfonický dechový orchestr se představí Symfonií č. 1 od skladatele De Meije, skladbou pod názvem Pán prstenů. Dále v podání tohoto tělesa uslyšíme Čtyři skotské tance od Arnolda Malcolma.

Symfonický dechový orchestr Univerzity v Southamptonu

Po přestávce se představí Komorní symfonický orchestr Sinfonieta, u příležitosti 120. výročí od smrti Johannese Brahmse zazní jeho čtvrtá symfonie. Následovat pak bude romantická skladba  Předehra Hebridy od F. Mendelssohna

Komorní symfonický orchestr Sinfonietta z University v Southamptonu je jediným souborem této university, který dává svým hudebníkům příležitost vyzkoušet si v každé sezóně práci s jiným profesionálním dirigentem. Přestože je zcela organizován samotnými studenty, svou hudební kvalitou a širokým záběrem repertoáru si rychle získal skvělou pověst a brzy začal spolupracovat s hudebníky z Royal College of Music, Bournemouth Symphony Orchestra a London Philharmonic Orchestra.

Symfonický dechový orchestr Univerzity v Southamptonu byl založen hráči na dřevěné a žesťové hudební nástroje a nyní sdružuje nejlepší univerzitní hudebníky. Současný repertoár zahrnuje mimo jiné  Gershwinovu Rhapsody in Blue, Maslanka´s Traveler a De Meijovu Symfonii č. 1.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se