Nová pivnice Podloubí sází na kvalitní nápoje i delikatesy

Nová pivnice Podloubí sází na kvalitní nápoje i delikatesy

Jozef Hudek v nové pivnici Podloubí

Poslední listopadový týden otevřela ve spodní části Skaleckého náměstí nová pivnice s názvem PODLOUBÍ. Najdete ji na stejné adrese, kde bývala Osvěžovna Batalion, ale s novým provozovatelem, širší nabídkou služeb a po zásadní úpravě interiéru.

Provozovatelem podniku jsou manželé Jozef a Jitka Hudekovi, kteří žijí v Mníšku pod Brdy již 11 let a do širšího povědomí se dostali v době covidu, kdy ve svém rodinném domě v ulici Pod Skalkou začali provozovat výdejní okénko s nápoji a později také Zásilkovnu. „V gastronomii se pohybuji téměř 30 let. Začínal jsem jako číšník a pak jsem se postupně vypracoval až na manažera v Ambiente. Před patnácti lety jsem začal podnikat v cateringových službách. Začínali jsme na koncertech, festivalech a sport. akcích. Postupně jsme se vypracovali a přibrali firemní akce a korporátní klientelu. Zůstali jsme nohama na zemi a jsme schopni připravit akci na louce stejně jako zajistit soukromý večírek, kongres a konferenci.“

Posadit se můžete před bar

Na čepu mají více piv, základ tvoří osvědčené značky Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a postupně budou nabídku rozšířovat o volbu sládků a pivo z minipivovarů.  Své fanoušky si jistě najdou i chuťovky k pivu, například hermelín, utopenci a jiné dobroty, které pro vás připravuje paní Jitka. Vyhlášené jsou její variace nakládaného hermelínu, které se nikdy neomrzí. Rádi by přilákali nové zákazníky a tomuto místu vylepšili image „putyky“. Kromě pivařů tu rádi uvítají i ženy, které jistě ocení výborné kávy a kávové speciality, nebo míchané nápoje. Kávy latté, cappuccino nebo flat white si můžete vychutnat uvnitř, nebo si je odnést v kelímku s sebou. Kvalitní víno, berou z mníšecké vinotéky Víno-Dobroty TM. V předvánoční době přijde vhod červené nebo  bílé svařené víno doplněné ovocem. Ceny jsou obvyklé a nijak nepřevyšují nabídku ostatních podniků.

Nakládaný hermelín podle Jitky Hudekové je opravdu laskomina

Otevření nového podniku si vyžádalo úpravy vnitřních prostor do moderní, čisté a přitažlivé podoby. Za nimi stojí především Jitka Hudeková, která čerpala inspiraci při rodinném cestování po Evropě. Interiér návštěvníky překvapí svou vzdušností a pohodlným dřevěným nábytkem. Do velké místnosti s výčepem se vejde zhruba 50 lidí a na fanoušky Švejka tu čeká malé překvapení.  Přední část za vchodem je pak zamýšlena spíš pro mladší návštěvníky, hráče šipek a stolního fotbálku. Od výčepu je oddělená prosklenou stěnou, takže by se obě společnosti neměly rušit. Pro letní dny počítají ještě s otevřením předzahrádky, která pojme cca 20 hostů.

Posadit se můžete třeba i sem

Rádi pro vás zarezervují celý podnik pro konání narozeninové oslavy nebo vánočního večírku. V plánu mají i pořádání tematických akcí, ať už speciálních ochutnávek exotických destilátů nebo hudební večery.
Otevřeno mají denně od 10 do 23 hodin. Zatím se jedná o zkušení dobu, upravovat ji budou podle potřeby a zájmu hostů. Aktuální informace o nabídce a plánovaných akcích najdete na facebookové stránce Podloubí Mníšek.

Použitá foto: www.facebook.com/podloubimnisek

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se