Brontíci přijedou uklízet okolí Zadního rybníka a přivítají dobrovolníky

Brontíci přijedou uklízet okolí Zadního rybníka a přivítají dobrovolníky

Hnutí Brontosaurus pořádá v termínu 2.-4. října 2020 pracovně zážitkovou víkendovku u Zadního rybníka v Mníšku pod Brdy.

Sobotní dopoledne proběhne dobrovolnická práce v okolí rybníka. Jedná se o úklid větví, posečené trávy, zazdění dveří, vyřezání suchých větví z ovocných stromů apod.
Víkendovým tématem bude současný mediální a společenský svět, který nás obklopuje. Občas není lehké vyznat se v objektivitě informací – zastánci totalit i demokracií na nás zkoušejí různé triky. Pomocí zážitkových aktivit se tomu podíváme na kloub.

Sraz bude v pátek 2.10. ve večerních hodinách v Mníšku pod Brdy. Plánovaný konec je v neděli 4.10. po obědě. Spát budeme ve stanech u rybníka, vařit na ohni. V případě nepříznivého počasí máme v záloze ubytování vevnitř.

Akce je určena pro dobrovolníky od 16 do 26 let a je vhodná i pro ty, co s námi jedou úplně poprvé. On-line se můžete přihlásit ZDE.
Kontakt: KWáča, tel.: 777 964 206, e-mail: nelez2020@seznam.cz 

—————————————————————————————————–Brontíci (i s naším základním článkem Kandík) udělali pro veřejné prostranství a přírodu v Mníšku pod Brdy hodně práce.

Pomohli ve Lhotě s prostorem pro hřiště, otevřeli výhled na Pivovárku a vysekali stařinu a zajistili snížení vysoké hladiny vody na Pivovárce, aby se neničila druhová rozmanitost a byla opět skliditelná zemědělskou technikou. Zajistili vybavení hřiště za Domovem pro seniory Pod Skalkou (prvky pak byly odvezeny do Kytína), vyčistili svah pod kostelíkem, vyčistili hájovnu na Skalce před její konzervací, zajistili prořezání ovocného sadu z dotací AOPK ČR (Agentura ochrany přírody a krajiny ČR) atd.

 

Brontíci pomáhají na hřišti ve Stříbrné Lhotě
Průřez Pivovárky od náletových dřevin
Herní prvky na hřišti za Domečkem
U Zadního rybníka v červnu 2014

Použitá foto: autor článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se