Mníšecké kulturní léto otevře Smyčcové trio INFLAGRANTI s Josefem Vojtkem

Mníšecké kulturní léto otevře Smyčcové trio INFLAGRANTI s Josefem Vojtkem

INFLAGRANTI a Josef Vojtek otevřou Mníšecké kulturní léto
Barokní areál Skalka se otevře všem příznivcům dobré hudby. Dojde zde k unikátní show smyčcového tria a frontmana kapely Kabát.
Elektrické smyčcové trio INFLAGRANTI vzniklo roku 2004. Markéta Muzikářová, Hana Vyšínská a Iris Morisáková začaly experimentovat s jazzem i swingem, později našly svůj vlastní „inflagranti music styl“ a nyní dohromady tvoří velmi atraktivní uskupení. Hraje slavné melodie z klasiky, rocku i popu v instrumentálních úpravách pro smyčcové nástroje. V jejich repertoáru jsou moderní aranže slavných klasických skladeb J.S.Bacha nebo A.Vivaldiho i hity od kapel Metallica, Europe nebo Queen.
Použití klasických smyčcových nástrojů v elektrické podobě a kombinace klasické a moderní hudby tak tvoří originální crossoverové hudební počiny a unikátní show.
Fakt, že svými neotřelými aranžemi bourají předsudky a bariéry v hudbě, dokazuje trio INFLAGRANTI tisíci prodanými hudebními nosiči i odehranými koncerty. Dívky působí nejen v Čechách, ale jsou známé i v zahraničí. Vystupovaly např. v Japonsku, Mexiku, Německu, Norsku, Holandsku, Polsku, Řecku či Itálii.
Josef Vojtek
Je vyučený opravář telefonů, který v roce 1988 s kamarády založil teplickou rockovou kapelu Kabát. O tom že to byl výborný počin svědčí vyprodané haly a stadiony, několikanásobné vítězství v anketě Český slavík a držitelství bezpočtu platinových desek. V kapele je hlavním zpěvákem, pro kterého je typický jeho mírně chraplavý hlas.
Několik let také září jako muzikálová hvězda. V jeho muzikálovém repertoáru jsou role jako např. Krysař (Štěpán), Hamlet, Galileo (otec Inchofer), Tři mušketýři (Athose), Kleopatra (Marcus Antonius), Golem (Vojtěch) a Angelika (de Peyrac). Účinkoval i v muzikálech Dracula, Mona Lisa, Baron Prášil a Kat Mydlář.
Dalším významným počinem je titulní filmová role, kdy se v roce 2006 objevil před kamerou jako herec ve filmu „ Jak se krotí krokodýli“.
O tom, jak spolu budou IFLAGRANTI a Josef Vojtek ladit, se můžete přesvědčit v sobotu 23. června 2018 od 15 hodin.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se