Město požádalo o dotaci z EU na stavbu „kulturně komunitního centra“ v novém Pavilonu

Město požádalo o dotaci z EU na stavbu „kulturně komunitního centra“ v novém Pavilonu

Dnes, 31. října 2016, město podalo novou žádost o dotaci na dofinancování nového městského kulturně-komunitního centra, které by se mělo nacházet v přízemí školního pavilonu na novém sídlišti u základní školy. Starosta města Petr Digrin upřesnil: „Dnes jsme podali žádost na spolufinancování kulturního a komunitního centra v novém pavilonu z fondů Evropské unie. Pokud uspějeme, získáme skoro 90 % nákladů na stavbu celého přízemí a na část vybavení klubovny pro seniory, sálu, kroužků a mateřského centra„.

Žádost o dotaci byla podána v rámci prostředků IROP (prioritní osa 2, výzva 38 a 39). Celkem Město může žádat o dotaci na komunitní centrum ve výši 23 mil. korun z nákladů na stavbu Pavilonu. Z dotace z EU by mohlo získat 18,5 mil. korun (zbytek, 4,5 mil. korun by činila nutná spoluúčast města).

Celkové předpokládané náklady na výstavbu Pavilonu se pohybují kolem 90 mil. korun. Město již získalo dotaci z ministerstva financí ve výši 44,7 mil. korun. V případě úspěchu by se celkové náklady snížily o dotaci z EU a z prostředků města by se hradila částka ve výši 26,8 mil. korun, tedy obdobná částka, jakou Město zaplatilo za stavbu přivaděče Baně.

Jak pokračuje příprava Pavilonu

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se