Letošní Knoflíkový trh s několika novinkami!

Letošní Knoflíkový trh s několika novinkami!

Knoflíkový trh se letos bude konat 10. 12. 2016 od 8.30 do 13 hodin a bude ho doprovázet řada novinek.

První a patrně největší změnou je rozmístění celého trhu. Důvodem je stále stoupající počet žáků a tedy i prodávajících. Knoflíkový trh, kde se nakupuje pouze za knoflíky, bude přemístěn do dolní části náměstí – od Velké restaurace směrem k poště. Proto Město podalo žádost na odbor dopravy do Černošic na uzavření části ulice Pražská. Uzavírka by měla trvat od 7 do 13 hodin. Náměstí a Dobříšská ulice budou otevřeny. Toto opatření přispěje k bezpečnosti dětí a návštěvníků trhu, kteří budou přecházet mezi oběma trhy a pódiem. O objížďkách a přesunech zastávek vás budeme informovat na FB profilu Města a školy a na webových stránkách.

Druhou změnou je, že budete moct k výměně peněz za knoflíky využít tři Knoflíkové banky, rozmístěné po trhu.

Třetí novinka souvisí s tím, že Školní parlament a následně většina žáků školy, se rozhodly, že se letos poprvé bude odvádět „daň“ z knoflíku ve výši 1 Kč. Ta půjde na společný účet, který bude spravovat Školní parlament. Ten rozhodne, co se s utrženou částkou stane. Kurz pro nakupující je tedy 5 Kč za knoflík, při směně zpět za peníze jsou to 4 Kč. Tato daň se týká žáků ZŠ Komenského 420. Knoflíkového trhu se však účastní i prodejci ze ZŠ Komenského 886, mateřských škol, Domova pro seniory a spolky, a na nich bude, zda budou škole chtít tuto daň odvést. Pokud by daň odvádět nechtěli, tak to není problém, tito prodejci jsou zaregistrováni u Terezy Středové v OKS, která jim vystaví Knoflíkové průkazy a těmi se budou v Knoflíkové bance prokazovat. Poté obdrží plnou částku za knoflík zpět.

Mezi další novinky patří, že v letošním roce nebude kulturní program moderovat „dospělák“, ale žákyně školy, konkrétně Laura Jelínková a Veronika Mandová z 5.D.

Už tradičně mívají děti polévku na zahřátí. Letos ji uvaří školní jídelna, za což jí moc děkujeme.

Sbíráme knoflíky na knoflíkový trh 

Prosíme všechny, kteří mají doma přebytečné klasické ploché knoflíky (dvou či čtyř dírkové) velikosti od cca 1,5 cm do 4 cm, aby je v jakémkoliv množství darovali a předali panu vrátnému ve škole (ZŠ Komenského 420), nejpozději do 2. 12. 2016.

Děkujeme.

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se