Děti vyplňují diáře pohybu. Učí se zdravému životnímu stylu

Děti vyplňují diáře pohybu. Učí se zdravému životnímu stylu

V říjnu a listopadu se učitelé tělesné výchovy rozhodli zapojit do celoevropského projektu ALCIS 2. Tento projekt spolufinancuje Evropská komise (v rámci programu Erasmus +, který podporuje sportovní aktivity) a rozběhl se v 10 zemích Unie v průběhu Evropského týdne sportu. Cílem projektu je povzbudit děti k pravidelnému cvičení a zdravému životnímu stylu.

Přestože se snažíme tento cíl naplňovat při „běžných“ hodinách, využili jsme příležitost, jak ještě více obohatit a zpestřit naši výuku a navázali spolupráci s instruktorkou sportovního klubu Cvičení bez Chyby Lindou Sevaldovou. Ta se na projektu s námi podílela, navštívila hodiny tělesné výchovy v několika třídách, projekt zahájila a ukončila zábavným skupinovým cvičením.

Děti obdržely také diáře pohybu, do kterých si mohly zapisovat svůj plán fyzické aktivity a jeho plnění. Učitelé s dětmi diskutovali o významu a přínosu pohybu, o možnostech sportování v Mníšku, o zdravém životním stylu, správné výživě. Nakonec si děti vytvořily „Manifest pohybové aktivity“, který jsme prezentovali v prostorách školy. Do projektu jsme zapojili přes 180 žáků 4. až 6. tříd.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se