Na Novém sídlišti začne stavba nového dětského hřiště

Na Novém sídlišti začne stavba nového dětského hřiště

Ke konci roku 2016 se uzavřela historie dětského hřiště na Novém sídlišti, řada herních prvků přesluhovala a jejich oprava by se vzhledem k vynaloženým prostředkům nevyplatila – staré muselo ustoupit novému.

To „nové“ právě vzniká, schválený rozpočet na letošní rok počítá s investicí ve výši téměř 799 tisíc, která by měla do prostoru vnitrobloku znovu přivést děti i jejich rodiče.
Rada města vypsala výběrové řízení na dodavatele a stanovila v něm řadu podmínek, aby nové hřiště na mníšecké mapě uspokojilo co možná nejvíc malých i velkých obyvatel. Sedm firem, které se do soutěže přihlásily, tak muselo počítat s povinnými herními prvky pro děti různého věku, konkrétní podobou sestav a především také snadnou údržbou a „nezničitelností“.

Herní prvek chystaného dětského hřiště

„Cenu jsme nepovažovali za nejdůležitější kritérium, snažili jsme se najít takovou variantu, aby do budoucna zbytečně nezatěžovala rozpočet města. Aby hřiště bez potíží odolávalo slunci, dešti i případným vandalům,“ vysvětlila místostarostka města Daniela Páterová.

Ze sedmi nabídek se hodnotící komise shodla, že by hřiště měla dodat společnost TOJA Mgr. Lenka Moštěková za 660 030 Kč bez DPH, tedy 798 636 Kč s daní. Na nové hřiště dodá dvě houpačky, velkou prolézací sestavu se skluzavkou, domek s pískovištěm a prolézačky pro větší děti.

Vítězná firma se podílela na řadě projektů, jeden z nejznámějších je komplex „Kroužky na Vltavě“ v Praze Braníku nebo velké hřiště v Praze na Výtoni. „Bylo by skvělé, kdyby se nám podařilo nové hřiště otevřít co možná nejdřív,“ řekla Páterová. „Udělám maximum pro to, abychom už Den dětí mohli oslavit na novém hřišti,“ dodala.

Dětské hřiště v pražské Výtoni dodávala stejná firma, která se postará o mníšecké hřiště na Novém sídlišti.

Co (kromě ceny) hraje roli při výběru dodavatele

Použité materiály
kvalita použitých materiálů, odolnost proti povětrnostním vlivům, technologické postupy použité při výrobě jednotlivých částí herních prvků, životnost, možnost recyklace, ekologické likvidace, nároky na údržbu

Herní funkce prvků
provedení, didaktická hodnota, podněty pro rozvoj psychomotorických dovedností uživatelů, originalita

Celkové řešení prostoru
originalita, způsob navržení rozmístění herních prvků v daném prostoru a délka záruční doby

Kroužky na Vltavě od firmy TOJA

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se