Rekordní zájem o mníšeckou školu, k zápisu přišlo přes 160 dětí

Rekordní zájem o mníšeckou školu, k zápisu přišlo přes 160 dětí

Letošní zápis do prvních tříd předčil všechna očekávání, na naši školu se zapsalo celkem 164 dětí. Při započítání odkladů tak v příštím školním roce nastoupí skoro 110 dětí, které jsou tzv. domácí. Dalších zhruba 30 dětí je z okolních obcí.

„Těší nás, že zájem o výuku v naší škole stále roste. V září 2017 otevřeme čtyři první třídy. Dvě třídy budou  vyučovat  v Programu  s moderními prvky  výuky a dvě třídy v programu Začít spolu.“, říká ředitelka mníšecké základní školy Michaela Pažoutová. Zároveň však dodává, že škola je na maximu své kapacity. „Pokud se nepodaří včas postavit Pavilon, v dalším školním roce 2018/19 nebudeme mít kam děti umístit, všechny rezervy vyčerpáme již v nastávajícím školním roce. A to už nám výrazně pomáhají  nové kontejnery, bez nich by byl ohrožen již nastávající školní rok“, dodává Pažoutová.

Zápis do prvních tříd zdejší základní školy pojali učitelé a vypomáhající rodiče opět zábavnou formou, a to především pro naše budoucí prvňáčky. Cílem bylo vytvořit příjemné prostředí, které děti zaujme, a zároveň bude pro ně naučné. „Tentokrát jsme do školy i před ni vpustili zvířata, která jsou dětem tohoto věku blízká. Děti se prošly po stopách afrických zvířat, zvířat vodního světa  a papouščí stezkou. Při příchodu i odchodu je vítala před školou živá zvířata“, popisuje paní ředitelka.

Fotografie ze zápisu najdete na FB školy zde

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se