Školka oslavila své šedesátiny

Školka oslavila své šedesátiny

A přišel i kouzelník....

Mateřská školka 9. května na dnešek uspořádala oslavu svých šedesátin. Sešli se tu její zaměstnanci s desítkami rodičů a dětí, které ji navštěvují nebo v minulosti navštěvovaly. Byli u toho, když ředitelka odhalila pamětní desku význačné rodačce a průkopnici myšlenky mateřinek už v době první republiky, a pak už se rozproudila zábava a hry na školním hřišti, došlo i na vystoupení kouzelníka a živé poníky.

Ředitelka školky Marie Šretrová na přivítanou poděkovala všem zaměstnancům za obětavost a nasazení, které práci s dětmi věnují, a městu i sponzorům za podporu, díky které dostalo vybavení mateřinky i školní zahrada moderní, barevnou podobu.

Společně s Jaroslavem Brabcem z Okrašlovacího spolku, slavícího letos své 90tiny, pak u vchodu školky odhalila pamětní desku věnovanou Antonii Cebeové, spoluzakladatelce tohoto mníšeckého spolku, která byla u zrodu všeho důležitého v Mníšku za první republiky a dala by se dnešním pohledem považovat za průkopnici mateřinek. V roce 1936 totiž založila dobročinný spolek Ochrana matek a dětí, který poskytoval poradenství a pomoc zaměřenou na děti do šesti let. Odhalení pamětní desky byli přítomní kromě Jaroslava Brabce i Helena Tauerová a Jan Tauer, kteří paní Toničku ještě pamatují.

Druhá zleva stojící Helena Tauerová, Jan Tauer a Jaroslav Brabec Antonii Cebeovou, jejíž pamětní deska nově zdobí vchod školky, pamatují.

A pak už následovala neoficiální část narozeninového programu, která se odehrála na zahradě školky, kde na hřišti vyrostlo po rekonstrukci spousta zábavných herních prvků, prolézaček, kolotočů, skluzavek, šplhadel, domečků a kde nechybí ani dřevěná lokomotiva. Nadšení z toho byli nejen děti školkou povinné, ale i její absolventi. Jako například dnešní třeťáci základní školy Martin Klikorka, Daniel Gruntorád a Ondra Oláh. „Třeba tyhle prolézačky a klouzačky jsme tu neměli, stejný je kolotoč, ale my jsme ho měli na jiném místě. Ve školce se nám líbilo už tehdy, ale teď je to tady taky super,“ zhodnotili, když vyzkoušeli atrakce na nedávno opraveném školním hřišti.

Nové atrakce na školním hřišti si užili i Martin Klikorka, Daniel Gruntorád a Ondra Oláh, kteří před pár lety do této školky taky chodili.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se