Řevnická by měla být průjezdná na konci listopadu

Řevnická by měla být průjezdná na konci listopadu

Uzavřený mostek na Řevnické čeká provizorní oprava. Ta by měla být hotová zhruba na konci listopadu. Do dvou let na jeho místě vyroste úplně nový most.  Starosta to aktuálně vyjednal u vedení krajské Správy a údržby silnic.

„Špatný technický stav mostku byl hlavním důvodem, proč jsme ho v minulosti nechtěli od Kraje, spolu s navazující částí komunikace nedaleko Billy a sběrného dvora, převzít do svého majetku,“ uvádí starosta Petr Digrin s tím, že město stálo o koncepční, systémové řešení. Při jeho středečním jednání s ředitelem a náměstkyní krajské Správy a údržby silnic se takové nalézt podařilo.

Podle starostových slov se zvažovalo několik provizorních, krátkodobějších variant a vyjednalo se i řešení sice dlouhodobější, ale definitivní. To představuje úplně nový most, který by se na místě mohl objevit zhruba za dva roky. Než se tak stane, dojde na položení provizorního mostku.

„Projednávali jsme například provoz jedním pruhem, ale problém je, že most musí zajistit průjezd autobusů, ale nesmí po něm jezdit nákladní auta s návěsy. Nakonec se našlo provizorní řešení, že na stávající mostek se položí provizorní most,“ informuje starosta
a dodává že, Kraj zadal i spočítání průtočného modelu a podle jeho výsledků zadá projekt výstavby nového mostku. Ten pak město převezme do svého majetku a bude ho udržovat
a spravovat. „Během září a října provizorní mostek doprojektují a projednají, v listopadu ho budou pokládat, takže začátkem prosince by mohl být v provozu, a to v obou pruzích s tím, že po něm projedou jen osobní auta a autobusy. Návěsy na něj vjet nedokážou,“ upřesňuje starosta.

Řevnická ulice je v úseku nad Billou uzavřená kvůli havarijnímu stavu mostku už od konce července. Na jeho špatný technický stav přitom město jeho majitele, krajskou Správu
a údržbu silnic upozorňovalo v posledních deseti letech několikrát, ale bez výsledně. V červenci letošního roku se na místě objevily velké trhliny a Správa potvrdila, že mostek je v tak vážném technickém stavu, že nemůže obsloužit už ani osobní dopravě, a došlo k jeho uzavření.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se