Cesta do Dobřichovic bude pár týdnů komplikovanější

Cesta do Dobřichovic bude pár týdnů komplikovanější

Ode dneška začíná oprava krajské silnice spojující Dobřichovice a Všenory. Nový asfaltový povrch by první dva úseky měly mít 12. října.

Tyršova ulice je hojně využívaná spojnice s dálnicí a neobejdou se bez ní ani děti z okolních obcí navštěvující dobřichovické školy. Městu se podařilo vyjednat s odborem dopravy Městského úřadu Černošice, že se její oprava rozdělí do 3 etap.

Během prvních dvou etap bude možný střídavý provoz jedním pruhem, řízený semaforem, a skončit by měly 12. října. Podle informací Petra Prchala, tajemníka dobřichovického městského úřadu, se v této době budou opravovat úseky od všenorského wellnes centra k parkovišti u dobřichovického nádraží, a následně od něj až k odbočce u přejezdu k ulici Všenorská.

Pouze během třetí etapy (oprava od dobřichovického mostu k přejezdu na ulici Všenorská) bude nutná úplná uzavírka a město ji proto plánuje na dobu letních prázdnin, kdy děti do škol nejezdí.

Silnice je v majetku Kraje a město vyjednalo její opravu se Správou a údržbou silnic.  Od poslední opravy v roce 2004 se na ní tvořily výtluky a obec její opravu dlouhodobě urgovala u jejího vlastníka, Středočeského kraje. Ten v návaznosti na to provedl několik oprav, které ale byly pouze lokální. Nyní konečně dojede k celkové rekonstrukci komunikace.  Dobřichovice po Kraji také dlouhodobě požadují opravu povrchu páteřní silnice Pražská v celém úseku katastru Dobřichovic.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se