Část výtěžku z Knoflíkového trhu pomůže seniorům

Část výtěžku z Knoflíkového trhu pomůže seniorům

Marek Inderka ze Spolku pro školu (vlevo) a ředitel Domova pro seniory Jan Daniel při předání dobročinné části výtěžku z Knoflíkového trhu.

20 202 koruny ze sobotního Knoflíkového trhu jdou ve prospěch Domova pro seniory pod Skalkou. O kus blíž je díky tomu záměr pořídit tady relaxační místnost pro klienty. Ředitel „Domečku“ tyto peníze převzal dnes odpoledne od Spolku pro školu, který trh spoluorganizoval.

Na letošním Knoflíkovém trhu se tak jako v minulých letech prodávaly výrobky žáků mníšeckých škol i školek a dětí ze spolků za knoflíky. Ty se směňovaly v knoflíkových bankách v kurzu pět korun za knoflík, a prodávající se dohodli, že jedna koruna z každého knoflíku půjde i letos na dobročinné účely. Konkrétně ve prospěch transparentního účtu Domova pro seniory pod Skalkou. Výtěžek ve výši 20 202 koruny předal Marek Inderka za Spolek pro školu řediteli Domečku Janu Danielovi, který poděkoval všem, kteří část svého knoflíkového výdělku seniorům věnovali.

20 202
korun z výtěžku
Knoflíkového trhu putuje
do sbírky Domečku

„Pomůže nám to přiblížit se k tomu, abychom mohli uživatelům vyžadujícím zvláštní péči pořídit multismyslovou relaxační místnost Snoezelen, která díky speciálně instalovaným prvkům hudby, tepla světla a dalším, pomůže snížit jejich napětí, ať už ho způsobuje například onemocnění Alzheimerovou chorobou nebo jiné nemoci,“ děkoval Jan Daniel.

Podle jeho slov na sbírkový účet postupně přicházejí peníze od dárců. „I naši obyvatelé díky své šikovnosti na trhu vydělali přes 10 tisíc korun, pomáhají nám i drobní dárci a také dary od rodinných příslušníků uživatelů, kteří jsou spokojení s tím, jakou službu poskytujeme,“ uvedl ředitel Daniel a dodal, že budou pokračovat v úsilí vybrat i zbývající potřebné peníze.

„Bude to možné i tím, že díky pomoci města uživatelé získali novou ergoterapii, kde můžou své výrobky tvořit a pak prodávat například v příštím roce v rámci velikonočních akcí nebo tradičního Dne dětí a seniorů, který se, jak doufám, bude příští rok konat u Domečku,“ dodal Jan Daniel. „Věřím, že Knoflíkový trh a tato krásná částka pomůže k tomu, aby svůj záměr v Domečku uskutečnili,“ řekl Marek Inderka za Spolek pro školu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se