Osazení mostku se oddaluje

Osazení mostku se oddaluje

Provizorní mostek se na uzavřené Řevnické měl původně objevit začátkem roku. Krajská správa a údržba silnic však termín posunula na přelom února a března.

Situaci komplikovala skutečnost, že došlo k technickým úpravám v projektové dokumentaci
a následně i v zadávací dokumentaci pro výběr zhotovitele zakázky. Uvedl to Miroslav Dostál, vedoucí mostních techniků Krajské správy a údržby silnic s tím, že v současné době Správa má veškeré podklady a zahajuje soutěž na dodavatele stavebních prací.

„Po uplynutí zákonných termínů a podpisu smlouvy o dílo bude předáno staveniště
a zahájeny stavební práce. Jelikož je celková šířka mostního provizoria 4,2 metrů, bude muset být ještě před jeho osazením zhotovitelem pojednáno povolení k nadrozměrné přepravě. S ohledem na výše uvedené skutečnosti předpokládáme zahájení prací na přelomu února a března 2019,“ vyjádřil se Miroslav Dostál.

Podle původních předpokladů mělo být dočasné opatření ke zprůjezdnění Řevnické hotové do konce loňského roku. Vyplývalo to z jednání minulého starosty města Petra Digrina
s Krajskou správou a údržbou silnic. Po říjnových volbách nová starostka města Magdaléna Davis v jednáních pokračovala.

„Město má se situací spojené vícenáklady. Autobusy si musejí zajíždět přes celé město
a výrazně se snížila dopravní obslužnost, protože obyvatelům starého sídliště jezdí jen jednou za hodinu a trvá to už dlouho. Z mého hlediska je to neadekvátní, vzhledem k tomu, že čekáme pouze na provizorní řešení,“ uvádí Magdaléna Davis.

Řevnická ulice je v úseku nad Billou uzavřená kvůli havarijnímu stavu mostku už od konce července, kdy se na něm objevila průrva a Krajská správa a údržba silnic místo průjezd pro osobní i nákladní dopravu uzavřela. Kraj počítá s tím, že po provizorním mostku by zhruba za dva roky mělo následovat systémové řešení v podobě mostku definitivního.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se