Starší žáci nastupují v nových dresech a válcují soupeře

Starší žáci nastupují v nových dresech a válcují soupeře

Starší žáci nastupují k utkáním v modrých nebo oranžových dresech. Foto: autor článku

Rozdílem třídy vítězí starší žáci FK Mníšek pod Brdy nad svými soupeři v podzimní části letošní sezony okresního přeboru v kopané. V odehraných 5 zápasech zatím 5krát zvítězili a s 15 body a skóre 32:7 okupují první příčku aktuální tabulky.

Navazují tak na úspěšnou loňskou sezónu, ve které skončili na pěkném čtvrtém místě z celkem 12 mužstev. Celý tým vystupuje jako správná parta, panuje v něm kamarádská atmosféra a na hřišti i mimo něj kluci fungují v duchu mušketýrského hesla „jeden za všechny všichni za jednoho“.

Většinou se známe už od přípravky, takže spolu hrajeme už nějakých 6-7 let. Taky spolu chodíme do jedné školy, takže se potkáváme skoro každý den. Hodně znát to bylo při jarních zápasech, kdy se dlouhodobě zranily tři opory týmu, ale ostatní kluci se semkli a bezvadně  je zastoupili. Bojovali jsme o každý bod a každou branku doslova jako lvi,

vypočítává výhody kapitán Kuba Filípek.

Je to zajisté také zásluha kvalitní a fyzicky náročné přípravy pod vedením trenérů Miloše Hnátnického a Luboše Tomisky, kteří svým svěřencům při trénincích nic nesleví a vštěpují jim moderní herní prvky a metody. „Především chceme hrát ofenzívní fotbal, aby padalo hodně gólů a bavilo to jak kluky, tak i diváky,“ říká o taktice trenér Miloš Hnátnický. Nově byl také angažován fyzioterapeut Michal Ondrášek, který s hráči tráví každé pondělní odpoledne v posilovně při kruhových trénincích.

Ke svým mistrovstvím zápasům starší žáci nastupují v modrých nebo oranžových dresech. A právě oranžovou sadu si mohli pořídit díky sponzorským darům firem, jejichž majitelé sami odehráli v mníšeckém dresu mnoho sezón.

Sedící zleva: Tobiáš Junek, Tomáš Erbek, Tomáš Minařík, Ladislav Járka, Jan Pšenička, Václav Melen, Jindřich Šíma. Stojící zleva: Tadeáš Pirich, Vojtěch Řehoř, Filip Nejtek, Dominik Lacina, Filip Zemančík, Vojtěch Vašina, Bohdan Poc, Tomáš Souček, Jakub Filípek.

Jménem realizačního týmu a hráčů mužstva starší žáci FK Mníšek bych chtěl tímto poděkovat Janu Znamenáčkovi (Kominictví Znamenáček), Tomáši Hnátnickému (Podbrdské kamnářství) a Františku Keyřovi (Studny Keyř), kteří přispěli nemalou finanční částkou na nákup dresů, ve kterých naši mladíci nastupují k mistrovským zápasům.

Nezbývá než si přát, aby naši hoši navázali na skvělé výsledky z loňského soutěžního ročníku a i nadále příkladně reprezentovali nejen svůj klub, ale i město Mníšek pod Brdy.

 

 

Odehrané mistrovské zápasy v sezoně 2019/20:
Vestec B – Mníšek 2:6
Mníšek – Spartak Průhonice 9:0
FC Jílové/Zvole – Mníšek 3:7
Mníšek – SK Benešov 5:0
Mníšek – SK Dolní Břežany 5:2

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se