Školáci připravili snídani pro dobrou věc

Školáci připravili snídani pro dobrou věc

Školáci se svými dobrotami zaplnili prostranství před Pavilonem.

Do projektu s názvem 72 hodin dobrovolnictví se zapojila také ZŠ Komenského 420. Při akci Na snídani do školy zvali školáci na ranní občerstvení nejen své rodiče, ale i zájemce z řad veřejnosti.

V pátek 11. října 2019 mezi 7 a 8 hodinou ranní se před školní budovou objevily stoly, na které druháci, páťáci, šesťáci a deváťáci vyložili vlastnoručně připravenou snídani. Převažovaly sladkosti jako vafle, bábovky, buchty nebo koláče, ale nechyběly ani namazané chleby a další slané pochoutky. A u dobré snídaně nemohlo scházet horké kakao, které uvařily také děti. Za symbolickou cenu 10 Kč si mohli snídani zakoupit kolemjdoucí a ochutnat nejen výtečné výrobky, ale i přispět na dobročinné účely.

Při snídani bylo opravdu z čeho vybírat. U některých výrobků nechyběl ani recept na jeho přípravu.

Akci Na snídani do školy zorganizovala škola v rámci celorepublikového projektu 72 hodin dobrovolnictví, jehož cílem je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho. Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe.

Do tohoto projektu jsme se zapojili především z toho důvodu, že je v souladu s hodnotami naší školy. Chceme u dětí rozvíjet nadšení a zodpovědnost nejen za svůj život,

vysvětluje Josef Porsch, spoluorganizátor snídaně.

Do akce se zapojilo dětí téměř 100 žáků (z 2.E, 5.D., 6.A, 6.D a 9.A) a za výbornou snídani se jim podařilo utržit celkem 16 751 Kč. Částka bude věnována na projekt Skutečný dárek, který si děti vybraly hlasováním.

Použitá foto: Josef Porsch

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se