Listopadového úklidu Mníšku se zúčastnil rekordní počet dobrovolníků

Listopadového úklidu Mníšku se zúčastnil rekordní počet dobrovolníků

Účastnici nedělního úklidu pózují před svými "úlovky".

I přes mrazivé ráno se posledního letošního úklidu zúčastnilo zatím nejvíce lidí. Na místo srazu, kterým bylo parkoviště před zámkem, dorazilo v neděli 10. listopadu nečekaně 35 lidí a 3 psi.

Tentokrát jsme se pustili do obtížně přístupného terénu a odpadků zbavili svahy nad zámeckým rybníkem a jejich okolí, vč. prostoru parkoviště. K nejpodivnějším úlovkům patřily část keramické toaletní mísy, sportovní boty zahraniční výroby, plechové blatníky od dětského kola nebo doslouživší vzduchový filtr z auta. Z vyhlídky nad rybníkem, oblíbeného to místa pařeb mníšecké mládeže, jsme, kromě několika pytlů skleněných střepů a plechovek od piva, odnesli i zdemolovalou kovovou lavičku.

Byla jsem mile překvapena z poměrně vysoké účasti na dnešním úklidu. Je vidět, že čím dál více lidem není lhostejné, v jakém prostředí žijí a rádi několika hodinami měsíčně přispějí k tomu, aby udělali Mníšek hezčí,

uvedla Martina Pochmanová, neúnavná organizátorka i účastnice úklidových akcí v Mníšku.

Během roku 2019 se konaly čtyři dobrovolnické úklidy, během kterých se podařilo vyčistit prostor silnice u Kovohutí (28.4. a 16.6.), Hladový vrch s tzv. ďolíky (22.9.) a svahy nad zámeckým rybníkem (10.11.).

Další úklid se bude konat v dubnu 2020, lokalita bude upřesněna.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se