Vyjádření k dezinformacím ohledně MŠ 9. května

Vyjádření k dezinformacím ohledně MŠ 9. května

Starostka Mníšku pod Brdy Magdalena Davis

Tuhle hozenou rukavici prostě musím zvednout. Minulý týden zveřejnil bývalý starosta Mníšku pod Brdy na oficiálním webu Starostové a nezávislí další „fake news“ zprávu, která je – jak je dobrým zvykem ve tvorbě fake news – částečně pravdivá a částečně smyšlená. Je v ní kopie faktury s položkou od právníka, která zní „Analýza postupu odvolání ředitelky MŠ a ukončení pracovního poměru dle příslušných právních předpisů“, která dle Petra Digrina vypovídá o tom, že se současné vedení města snaží odvolat ředitelku základní školy…. . Co prosím?!

Pomíjím skutečnost, že „MŠ“ znamená „Mateřská škola“, což pan Digrin velmi dobře ví. Pomíjím také skutečnost, že pan Digrin nepožádal o vysvětlení položky na faktuře (coby současný zastupitel by na to měl právo a já bych mu ochotně odpověděla) a zveřejnil ji způsobem, jako by se jednalo o jakýsi usvědčující důkaz z nekalých praktik. Přitom jakékoli faktury MěÚ nejsou žádnými utajovanými dokumenty – naopak kdokoli, koho zajímají městské finance, si může o jakoukoli z nich požádat. A z důvodu transparentnosti služeb uvádějí právníci konkrétně, čím se zabývají (schovat by se to dalo snadno, jak je vidět na nicneříkajících fakturách právníků z období starostování pana Digrina).

S čím tedy položka na faktuře skutečně souvisela? S prošetřením podnětu na ředitelku mateřské školy, který vedení města obdrželo. Vzhledem k tomu, že Město coby zřizovatel mateřské školy má POVINNOST se takovými podněty zabývat, byla v tomto případě zadána právní analýza, jak postupovat, včetně možnosti odvolání. S předchozím osobním rozhovorem a doporučení odchodu do důchodu (který jsem s paní ředitelkou skutečně vedla s vědomím a souhlasem všech radních) tento krok vůbec nesouvisel. A už vůbec nesouvisel se základní školou, ve které pan Digrin (záměrně?) rozdmýchal úzkostné emoce z neexistujícího ohrožení odvolání ředitelky, a to jak mezi učiteli, tak i některými rodiči. Toto zahrávání si s lidmi považuji od něj coby bývalé hlavy našeho města za zcela neprofesionální, nezodpovědné a neetické.

Výše zmiňovaný článek na jdete ZDE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se