Škola se ihned aktivně zapojila do pomoci potřebným

Škola se ihned aktivně zapojila do pomoci potřebným

Zaměstnankyně školy při stříhání filtrů do látkových roušek

Zaměstnanci naší školy se aktivně zapojili v době nouzového stavu do pomoci potřebným. V tomto ohledu bych zmínila především šití roušek a stříhání filtrů pro veřejnost a také vaření jídla pro mníšecký Domeček.

Školní jídelna vařila
Pro Domov pro seniory Pod Skalkou bylo od 14.4. do 7.5. uvařeno a distribuováno 1 710 porcí jídla. Převáželi ho denně ve dvou autech zaměstnanci MěÚ Mníšek pod Brdy (Odbor správy majetku a investic) a celkově najeli asi 115 km. Každý den bylo naplněno a po jídle i umyto a dezinfikováno zhruba 6 000 kastrůlků.
Pro strávníky „přes ulici“ jsme vařili od 20.4. do 7.5. při ceně oběda včetně obalů 80 Kč. Uvařeno a vydáno bylo za tuto dobu 150 obědů.
Do školní jídelny dodalo město 50 ks ústenek, dalších 150 ks zakoupila škola. Dále město dodalo jedno balení rukavic – další tři balení zakoupila škola.
Jmenovitě si naše poděkování zaslouží tyto pracovnice a pracovníci školní jídelny: Lenka Hrubá, Pavla Chroustová, Helena Plocková, Dana Pourová, Renata Slepičková, Jana Šimková, Zdeňka Zychová, Marek Inderka a Pavel Šedivý.

Šití roušek a stříhání filtrů
Roušky šily nebo stříhaly skoro všechny asistentky a vychovatelky. Stejně tak i stříhaly filtry do roušek pro občany Mníšku pod Brdy.
Vyrobené roušky byly volně k odběru ve vrátnici školy každý všední den u paní Gabriely Jančíkové, které děkujeme za jejich distribuci občanům. Roušky jsme dodávali rovněž mníšeckým lékařům, do místních lékáren a do LDN Bubeneč.
Jmenovitě si naše poděkování zaslouží tyto zaměstnankyně, které se na jejich výrobě podílely: Alena Bachová, Marcela Bláhová, Tereza Bory, Blanka Dolejší, Jana Fibichová, Jitka Izáková, Věra Kakosová, Anna Kinstl, Anna Kotíková, Petra Kubínová, Kateřina Moravčíková, Markéta Myšáková, Kateřina Pilecká, Eva Procházková, Martina Procházková, Petra Řehořová, Marianna Srp, Iva Šmejkalová, Johana Švarcová, Radka Troníčková, Romana Třešňáková, Šárka Turynská, Kateřina Typlová, Petra Vejvodová, Marcela Zemanová a Lenka Živná.

Pomáhali jsme nejenom my, ale naopak nám vyšla vstříc i řada ochotných lidí.
Za štíty pro zaměstnance děkujeme velmi Daniele a Marcelovi Páterovým.
Za otestování našich zaměstnanců ve školní jídelně děkujeme řediteli Domova pro seniory panu Janu Danielovi.

Daniela Páterová při předávání ochranných štítů zaměstnancům školy

Použitá foto: archiv autorky článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se