Rozhovor s novou mníšeckou tajemnicí, kdo je Anna Stachová?

Rozhovor s novou mníšeckou tajemnicí, kdo je Anna Stachová?

Mgr. Anna Stachová. Foto: archiv

Do funkce tajemnice Městského úřadu Mníšek pod Brdy nastoupila Anna Stachová před třemi měsíci po tajemnici Věře Landové.
Kdo do funkce nového tajemníka nastoupil a jaké má s mníšeckou radnicí plány?
Těším se na to, že na mníšeckou radnici mohu přinést zkušenosti získané předchozí mnoholetou praxí v soukromé výrobní společnosti i ve veřejné a státní správě. Do funkce tajemnice jsem nastoupila s vizí moderního otevřeného úřadu. Tím myslím kvalitní službu občanům města, otevřenou komunikaci a pozitivní přístup k řešení běžných i složitých či náročných úkolů, a to jak ve vztahu k občanům, tak i uvnitř mezi útvary a zaměstnanci. Záleží mi na budování dobrého jména tohoto úřadu.

Nejste rodačka z Mníšku a naši občané Vás tedy neznají. Prozraďte nám něco o sobě.
Pocházím z Moravy, kde jsem vyrůstala obklopena a vychovávána mnoha úžasnými a zajímavými lidmi, kteří obohatili můj život v mnoha ohledech, inspirovali mne k samostatnosti, zodpovědnosti a také ohleduplnosti vůči druhým.  Díky tomu se nyní snažím poskytnout to samé svému okolí.

Slyšela jste již dříve o našem městě, nebo jste se s ním seznámila až poté, kdy jste objevila pracovní nabídku na pozici tajemníka?
Nebydlím přímo v Mníšku pod Brdy, ale žiji vedle v Řitce. Do tohoto kraje jsem se přistěhovala s rodinou již před 10 lety. Je to dostatečně dlouhá doba na to, abych se zde dobře zabydlela, poznala místní prostředí, našla si nové přátele a vybudovala výborné zázemí pro aktivní život. V Mníšku samém má naše rodina mnoho známých, rádi se účastníme kulturních a společenských akcí, které se zde konají, jsme členy místní TJ Sokol. Zamilovali jsme si místní krajinu a historii tohoto kraje. I proto jsem se s nadšením ucházela o pozici tajemnice, díky které mohu ještě více propojit soukromý život s tím pracovním. Mníšek mi dal mnoho příležitostí a já mu to mohu částečně splatit tím, že svojí prací a svými znalostmi a zkušenostmi přispěji k jeho rozvoji.

Na nové pozici jste teprve tři měsíce, nicméně jaké máte první pocity z práce?
Nová práce je vždy příležitostí poznat nové lidi a je spojena s novými neobvyklými výzvami. Což se v mém případě po příchodu na úřad naplnilo velmi rychle. Nastoupila jsem 9. března, jen pár dní před vyhlášením stavu nouze v zemi. Byl to opravdu nestandardní start. Jsem však člověk, kterého překážky nezastaví, naopak jsou pro mne výzvou k hledání řešení. Dobu krizového řízení jsme zvládli s kolegy výborně a jsem ráda, že jsem tak měla možnost brzy poznat a ocenit, jaké kvality tito lidé v sobě mají.

Jaké jsou Vaše záliby mimo práci?
Od mala jsem se věnovala sborovému zpěvu a výtvarnému umění, díky tomu jsem se zajímala o dějiny umění a historii obecně. Díky všestrannému rozvoji jsem se věnovala také sportu, nejvíce gymnastice, později basketbalu a volejbalu. Ráda cestuji, studuji a snažím se udržet krok s poznáním současného vesmírného výzkumu. Zbytek volného času věnuji své okrasné zahrádce.

Máte nějaké své životní motto, kterým se ráda řídíte?
Zodpovědnost, samostatnost, ohleduplnost. Jednám zodpovědně, samostatně, ale citlivě s ohledem na druhé.

Mgr. Anna Stachová vystudovala sociologii na filosofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, při zaměstnání vystudovala na této olomoucké univerzitě Personální management a následně obor Andragogika v profilaci na výchovu a vzdělávání dospělých.
S manželem Liborem mají syna a dceru.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se