Škola nezahálí ani o prázdninách aneb „prázdninové aktivity ZŠ“

Škola nezahálí ani o prázdninách aneb „prázdninové aktivity ZŠ“

Děti se seznámily se životem dravců

Začátkem prázdnin, tak jako každý rok, uspořádala ZŠ Komenského 420 v termínu od 29.6. do 10.7. prázdninovou aktivitu pro přihlášené děti z celého prvního stupně.

Přihlášené děti z prvních až pátých tříd naší ZŠ se v tomto období proměnily v „mladé badatele“. Zkoumaly rostliny a přírodu na přírodovědných vycházkách do místních lesů, luk a na Skalku. Pátraly v historii na mníšeckém zámku, kde se také výtvarně vyřádily. Dozvěděly se mnoho o životě koní a okusily kouzlo jízdy na nich. Absolvovaly výlet do ZOO koutku v Malé Chuchli, kde se dozvěděly mnoho zajímavých informací o místní flóře a fauně. Na našem školním hřišti se blíže seznámily se životem dravců formou enviromentální přednášky. Sledovaly let a krmení dravců i krmení jejich čerstvě narozených mláďat. Součástí aktivit bylo také oživení znalostí ve formě kolektivní hry „Pátrej, objevuj a plň“, výtvarné tvoření, spousta sportovních a kolektivních her.
V závěru na děti čekalo malování na obličej, medaile, diplom a pěkné ceny za účast na našich aktivitách. Pevně věříme, že se dětem líbilo, a že nám zůstanou věrné i v dalších letech.

Hezké léto všem

Na zámku děti zkoumaly mníšeckou historii
Na farmě navštívily koně a poníky

 

Oblíbené byly vycházky do přírody

 

Dobrodružstvím bylo i malování na obličej
Na závěr dostaly účastnické diplomy

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se