Nástup do školy si prvňáci zpestřili sportovním dnem

Nástup do školy si prvňáci zpestřili sportovním dnem

Akce se zúčastnili všichni prvňáci ze ZŠ Komenského 420. Foto: autor článku

Stejně jako v letech 2016, 2017, 2018 a 2019 jsme i letos navázali na spolupráci se základní školou a díky podpoře města Mníšek pod Brdy mohli připravit sportovní den pro prvňáky ZŠ.

Na pátek 4. září jsme si objednali počasí, připravili vše potřebné, a než školáci promnuli podruhé oko, už se mohli naplno rozeběhnout na čerstvém vzduchu. Pro akci jsme měli rezervované celé školní hřiště. Zúčastnilo se všech pět tříd ZŠ Mníšek pod Brdy, do kterých letos začalo chodit 105 dětí. Vše jsme připravili brzo ráno tak, aby se děti po příchodu do školy mohly hned přesunout na hřiště. Následoval výklad zaměřený na dopolední program a rozdělení na jednotlivá stanoviště. Jedna třída vždy odpočívala a děti si tak mohly na chvíli vydechnout. Zaujal je výklad o orientačním běhu Jany Bochenkové spojený s běháním mezi umělými překážkami, tradičně také měřený okruh s SI čipy i zvířátkový orientační běh. Celý štafetový okruh na oválu se zdál být pro některé děti příliš tvrdým oříškem, nakonec to však zvládly skoro všechny.
Počasí bylo nádherné, pozdní léto nám nabídlo příjemně teplý den. Děti, stejně tak i učitelky, si akci si užily a odměnou jim byl papírový lampion, který si pak mohly slepit a vystavit. Úkolem bylo namalování obrázku s tématikou sportovního dopoledne s orientačním během. Rozloučili jsme se závěrečným 3x hurá, které se doneslo snad až do hlavního města.

Děkujeme vedení města Mníšek pod Brdy za podporu naší činnosti věnované dětem. Akce se uskutečnila i díky podpoře ředitelky ZŠ Michaely Pažoutové. Sportovní disciplíny jsme připravili spolu s Janou, Míšou a Honzou, kterým patří můj velký dík.
Tak zase za rok, třeba s vašimi dětmi, vnoučaty či kamarády.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se