Rozšířené parkování u školy

Rozšířené parkování u školy

Situaci s parkování v okolí chystaného Pavilonu vyřeší rozšíření parkoviště
v blízkosti školy a nový systém parkování, který zvýhodní místní obyvatele.

Největší obavu v souvislosti s plánovanou výstavbou školního a spolkového Pavilonu mají lidé z okolních bytových domů z parkování. Bojí se, že rozšířená škola a spolkové a kulturní aktivity přivedou do oblasti více aut a oni nebudou mít kde zaparkovat. Vedení města opakovaně přislíbilo, že tento problém nepodceňuje a včas vyřeší.

Problém parkování by měla vyřešit dvě zásadní opatření. Zásadní Rozšíření počtu parkovacích míst v těsné blízkosti školy a také systém ochrany rezidentů, aby na jejich místech neparkovali návštěvníci školy a Pavilonu.

4_SITUACE-TRASA3

V červnu nechalo město dopracovat projekt rekonstrukce ulic Nádražní a Ke Škole, který výrazně zvyšuje počet míst kolem nové tělocvičny, hřbitova a u „školní“ křižovatky – celkem zde má vzniknout 35-40 nových parkovacích míst charakteru tzv. K+R (Kiss and Ride = dej pusu a jeď) – tedy pro krátkodobé zastavení v průběhu dne a pro návštěvníky akcí. Tyto možnosti využijí i návštěvníci tělocvičny a u hřbitova by se přestalo parkovat mezi stromy.

Výstavba těchto nových parkovacích míst bude probíhat současně se stavbou Pavilonu. Zároveň dojde k již avizovanému rozšíření stávajícího parkoviště na ulici Jana Šťastného o 14 míst. Předpokládané náklady na rozšíření parkování jsou 1,2 milionu korun.

Celkem tyto úpravy přidají přes 50 nových míst. Nabízí se možnost zřízení parkování na zpevněných, ale zatravněných plochách mezi hřbitovem a dálnicí a naproti autobusové zastávce u školy. Také uvažujeme o možnosti propojení parkoviště u Edenu a ulicí Nádražní, aby i ti rodiče, kteří zajíždějí ke školce, mohli vyjíždět přímo na ulici Nádražní a nemuseli se otáčet a vracet. Tyto návrhy však musejí projít věcnou i odbornou diskusí.

Zároveň město uvažuje o zřízení další rezidentské, tedy tzv. modré parkovací zóny v části ulic Nádražní a Jana Šťastného, která by zde umožnila parkování pouze místním obyvatelům a návštěvníky by donutila zaparkovat na nově vytvořených parkovacích místech.

Každopádně Pavilon rozhodně nesmí zhoršit komfort parkování pro zdejší obyvatele, říká starosta Petr Digrin.

Převzato ze Zpravodaje městečka pod Skalkou č. 251-2

 

 

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
2 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Zdeněk Vyskočil
Zdeněk Vyskočil
7 let před

Taky doufam, ale myslim, ze by tady spis prospelo rozsireni krizovatky nebo lepe domyslet, jak donutit lidi nestat skoro v krizovatce. Pac je sranda sledovat, jak se autobus snazi vytocit v zatace, kde je kolana nekolikati aut zaparkovanych k vylozeni deti… Taky by bylo fajn, kdyby z co nejvice stran vznikl Kiss and Ride mista a hlavne se to naucili rodice vyuzivat:) a uplne nejlepsi by bylo presvedcit rodice, aby deti vypustili nekde driv (na namesti, nahore na dobriske a vubec ke skole nejzdili:)

Tally
Tally
7 let před

snad se to povede inteligentně vylepšit. Blokování parkovacích míst rodiči vezoucí děti do školy je každodenním problémem. A to nemluvím o těch, kteří potřebují na své auto těch míst více

Přihlásit se