První hodina parkování na náměstí zdarma

První hodina parkování na náměstí zdarma

Parkování na náměstí zdarma

S prvním únorovým dnem dochází i ke změně parkovacího systému v centru Mníšku. Rada města Mníšek pod Brdy schválila změnu režimu parkování na náměstí F. X. Svobody, která jistě potěší všechny občany i obchodníky na náměstí.

Lidem vadilo, že musí platit i za krátkou zastávku na náměstí, když chtějí využít místních obchodů a služeb. Za spravedlivější považovali platit jen za delší stání. Nově tedy bude první hodina zdarma, další je pak zpoplatněna částkou 10 Kč. Maximální doba parkování bude i nadále omezena na 2 hodiny. Stávající parkovací automaty ani jejich rozmístění se nemění. I jejich obsluha zůstává stejně jednoduchá, jen s malou změnou:

Řidič přijede a bez vhození mince si vezme lístek s časem příjezdu,  který ho opravňuje k jedné hodině bezplatného parkování, a umístí  ho viditelně za čelní sklo auta. Pokud bude chtít parkovat déle než hodinu, vhodí do automatu  10 Kč. Na lístku pak bude 1 hodina zdarma + 1 hodina placená.

Za 10 Kč tedy může řidič parkovat max. 2 hodiny. Kontrolu parkovacích lístků bude i nadále provádět Městská policie Mníšek pod Brdy. Žádný systém není ideální, tento se nově snaží vyjít vstříc přání obyvatel Mníšku pod Brdy i blízkého okolí a zároveň minimalizovat dlouhodobé stání v centru našeho města.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
9 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
petr jansky
petr jansky
7 let před

chtěl bych podekovat exradni sarce slavikove.. top09 to mela v programu a slib dodržela..

Marek Inderka
Marek Inderka
Odpovědět  petr jansky
7 let před

A nejen jí, protože třeba i sdružení „Mníšek – město pro rodinu“ mělo řešení parkování ve svém programu https://mnisekprorodinu.cz/2014/09/28/parkovani-na-namesti-f-x-svobody/.
Výsledek je dobrým kompromisem, který našel 100% podporu v Radě města.

petr jansky
petr jansky
Odpovědět  Marek Inderka
7 let před

dobry den pane inderko.. v programu jste to sice měli (jak me upozornil pan nadvornik) jenze jste pro to malo udelali.. můžete predlozit nejake pisemnosti z jednani at obcane vidi vase zasluhy?.. nebo aspoň vysvětlit když byla ta 100% shoda v rade proc to trvalo 2 roky?.. diky jansky

Zdeněk Vyskočil
Zdeněk Vyskočil
Odpovědět  petr jansky
7 let před

Dobrý den pane Jansky,
muzu poprosit o zdroj vasich informaci, ze to byla zasluha jen pani Slavikove? Nebo jak vite, ze proto udelali malo? Jako obyvatel jsem rad, ze se to vyresilo dobrym kompromisem a takoveto utoky mi prijdou jako podpasovka – nutite nekoho neco dokazavat, aniz byste dodal sve dukazy, na kterych stavite sva tvrzeni. Prijde mi to lito a opet to ukazuje, ze se lepe hani, nez tvori.
PS: Pani Slavikova, neberte to, prosim, ode mne jako utok na Vasi osobu. Jen nesouhlasim s formou argumentace pana Janskeho, dekuji:)

petr jansky
petr jansky
Odpovědět  Zdeněk Vyskočil
7 let před

dobry den pane vyskocile.. informace mam sve vlastní.. tu akci sleduji od pocatku dosti podrobne a xkrát jsem ji urgoval.. a byl bych rad kdybyste zmirnil svůj utocny slovnik..

Zdeněk Vyskočil
Zdeněk Vyskočil
Odpovědět  Zdeněk Vyskočil
7 let před

Dobry den Pane Jasnký,
pokud Vás moje forma textu urazila, tak se omlouvám, ale chtěl jsem ukázat, že obě strany říkají, my to víme nejlepe, ale ja bych k formovaní svého nazoru potřeboval vedět, co tím myslíte. Bohužel mě pán Bůh neobdařil kříštalovou koulí, proto bych byl rád za nějaké relavantní informace moc rád. Bohužel z věty „mám své vlastní“ nedokažu nic vyčíst. Jak si tedy, podle Vás, mám o tom udělat nějaký názor, když se jenom dozvim, že to víte?
Děkuji za odpověď.

Marek Inderka
Marek Inderka
Odpovědět  petr jansky
7 let před

Pane Jánský, vy máte vždy „jen své informace“. Proto vaše informace vypadají tak, jak vypadají – jsou tendenční, zmatené, neúplné, mnohdy ne úplně pravdivé – ale líbivé, útočné, zlé, závistivé… O parkování na náměstí – a nejen o něm, ale i o naplňování jednotlivých bodů programů všech politických sdružení – vypovídají kroky, které se odehrávají. Všichni, tedy i vy moc dobře víte, co se kdy řešilo na úrovni zastupitelstva a také si stačí přečíst zápisy z rady, komisí a výborů. Vy jste ve svém komentáři poděkoval Šárce Slavíkové za to, že měla něco v programu a dodržela to. Já jsem jen upřesnil, že to neměla v programu jen ona a že v radě to prošlo všemi hlasy. Jinak drobné upřesnění z programu TOP 09 – „…zrušit placení parkovného na náměstí pro prvních 30 minut stání, aby si občané mohli v klidu nakoupit…“ Takže ten výsledek je opravdu kompromisem složeným z více návrhů řešení a ne jen splnění jednoho z programů.

petr jansky
petr jansky
Odpovědět  Marek Inderka
7 let před

pane inderko.. infomace vašeho hnuti jsou zajiste lepsi a nez moje.. obcane van plati 1 clena abyste je měli.. jen skoda ze jste je nevyuzili a neuvedli alespoň jeden doklad nebo odkaz ze jste se o parkoviste bili jak lvi.. protože nejste konkretni trvam na tom ze jste udelali malo.. kdybyste udelali hodne tak ta „jednoduchost“ netrvala 2 roky ale roku pul.. kocim diskusi s tim ze jste zcela mimodek predvedli jak byste otevreli radnici: „si stačí přečíst zápisy z rady, komisí a výborů“

František Keyř
František Keyř
7 let před

Zpráva dobrá, škoda jen, že není možné použít na 1. hodinu parkovací hodiny za předním sklem a každý pořád musí navštívit automat, stálo by za úvahu to v dalším kroku upravit, drtivá většina parkujících bude do hodiny, jen těch lístků, co by se ušetřilo, o času stráveném obsluhou automatů nemluvě, ale jinak dobré, alespoň takto. Keyř.

Přihlásit se