Senioři se rozloučili s létem

Senioři se rozloučili s létem

Loučení s létem

Uživatelé mníšeckého „Domečku“ se na Skalce loučili s letošním létem. Posezení u ohně s opékáním buřtů za zvuku živé country muziky pro ně už popáté připravilo vedení Domova pro seniory Pod Skalkou a jeho pečovatelky. Příjemný společně strávený čas na Skalce jim pomohl oživit vzpomínky na časy, kdy i oni jezdili na vandry.

Jedenáctého září se seniorů na Skalku vypravilo třiadvacet. „Kdo měl zájem se na Skalku vypravit, mohl. Nerozlišujeme, jestli se jedná o uživatele Domova pro seniory, Domova se zvláštním režimem nebo Odlehčovací služby. Nejsme ani nijak omezeni kapacitou autobusu. Dopravce Martin Uher je v případě potřeby schopen zajistit, že se tu autobus otočí třeba dvakrát až třikrát,“ vysvětluje sociální pracovnice Lucie Trachtová.

Za pomoci pečovatelek mohli udělat malou procházku, prohlédnout si kostelík a z vedlejší vyhlídky se rozhlédnout do širokého okolí. Pochutnali si na voňavých opečených buřtech nebo si spolu s živou kapelou zanotovali písničky, které pro ně hrála. „Už druhým rokem naše zaměstnankyně Jana Drncová přiváží dva až tři poníky, které si uživatelé můžou hladit, je to pro ně příjemné a dělá jim to radost,“ dodává Lucie Trachtová.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se