Hejbejte se, kosti moje, aneb běhají Děti s rodiči a rodiče s dětmi

Hejbejte se, kosti moje, aneb běhají Děti s rodiči a rodiče s dětmi

Přidejte se ke společným výběhům úžasnými brdskými lesy!

Zimní sezóna pro nás i naše děti znamená čas odpočinku, nabírání nových sil a lenošení.  My jsme se ale v rámci rozšíření aktivit našeho oddílu rozhodli nabídnout Vám možnost společných výběhů dětí i rodičů za krásami brdských lesů.

Zimní běhání přináší krom udržení tělesné kondice také zlepšování imunity Vás i Vašich dětí, zpestření krátkých zimních dnů a smysluplné trávení volného času. Zkuste tedy vyměnit část Vašeho lenošení či nákupních výletů za společně strávený čas nejen s Vašimi dětmi, ale i s ostatními členy oddílu, kteří mají podobné smýšlení a pevnou vůli. Dokažte Vašim dětem, že jste sami schopni na sobě pracovat a strávit s nimi aktivně společný čas.

Cílem není se totálně zničit, ale příjemně si zlepšit vytrvalost, vzájemně se potkat a poznat, a hlavně udržet nebo zlepšit si stávající fyzickou kondici, na kterou pak můžeme na jaře navázat intenzivnějším tréninkem. Vhodná zimní příprava je zároveň dobrým základem pro kvalitní výkony v prvních OB závodech, nebo jako příprava na Vaše vlastní běžecké závody.
Co máme za sebou?
Výběh 9. 12. na Vlašce
Kdy pokračujeme?
Tuto sobotu, 16. 12. v 11 hodin z parkoviště na horizontu mezi Mníškem a Řevnicemi.
49.8865278N, 14.2579639E
Kdo může přijít?
Přijít můžou všichni členové oddílu, ale i jejich rodiče, kamarádi a přátelé.
Kdy a kde se budeme scházet?
Scházet se budeme střídavě v Mníšku i na Dobříši, místa se budou měnit, abychom to měli stejně daleko. Terénem budou vesměs lesní cesty, místy asfalt. Čas a den tréninku budu směřovat na sobotu 10-11 hodin dle Vašich ohlasů a připomínek. Samozřejmě ho také budu upravovat podle vlastních aktivit. Tedy budeme někdy běhat i v neděli, odpoledne, eventuálně i po setmění, pokud bude zájem. Místa tréninku zveřejním vždy nejpozději ve čtvrtek dopoledne.
Jak to bude probíhat?
Vybíháme na čas, tedy  buďte na místě raději o 5 minut dříve. Důvod je zřejmý. Postávání v chladném počasí není pro nikoho příjemné a může přivodit nastydnutí. Po pár minutách pomalého běhu se rozhýbeme a pokračujeme v souvislém běhu až na Vlašku. Předpokládaný čas běhu je zhruba 60 minut.
Nebudou děti nemocné?
Naopak. Pomalým zvykáním si na chladný vzduch si posílí imunitu a budou pak mnohem odolnější. Nějaká ta nudlička možná přijde, ale tělo se pak přizpůsobí a zvýší si odolnost. Důležité je vzít si s sebou suché věci na převlečení, po doběhu děti na místě převléknout a hurá do tepla. Doplnit tekutiny, doma se protáhnout a dát si něco dobrého, teplého za odměnu.
Jak se obléci?
Oblečte se vždy stejně jako pro pobyt venku, kdyby bylo o 5 stupňů tepleji. V žádném případě neberte teplou bundu. Vhodné jsou dle počasí 2-3 vrstvy, většinou kombinace krátkého a dlouhého trika, při chladnějším počasí pak slabé sportovní bundy, třeba naší oddílové. Na nohy dlouhé elasťáky, slabé rukavice a lehkou čepičku, případně čelenku.
Jak se najíst?
Větší jídlo 2 hodiny před, pokud nestíháte, pak se dá zbaštit hodinka před rohlík s máslem a marmeládou na zaplnění žaludku, banán pak klidně i cestou na trénink.
Kolik toho naběháme?
Podle počtu a spektra lidí co přijdou vytvoříme rychlejší a pomalejší skupinu. Aby rychlejším nebyla zima a pomalejší stačili. Naběháme tedy 7 nebo 10-12 km.
Budu ostatním stačit?
Určitě ano, navíc se budeme pohybovat ve známém terénu a ze začátku se budeme přizpůsobovat. Cílem je společný prožitek. Časem uvidíme, nějak se to vyvine.
Těším se na Vás,

Martin Bambousek za trenéry OK Dobříš

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se