KLUBKO zavítalo do Mníšku

KLUBKO zavítalo do Mníšku

Vybrat nejlepší z dětských prací v soutěži Kde končí svět nebylo jednoduché.

Klub dětských knihoven (KLUBKO) hostily mníšecké knihovnice Nikola Bláhová a Tereza Bauerová. U stolu s pohoštěním, kde nechyběly stylové dobroty v podobě rozpíček Káji Maříka, v městské knihovně přivítaly své kolegyně z celého Příbramska.

Smyslem setkání bylo nabrat vzájemnou inspiraci a seznámit se s celostátními akcemi i projekty, díky kterým by zatraktivnily knihovny zejména pro malé čtenáře. Bavily se o svých zkušenost z práce s dětskými návštěvníky knihoven a vybraly i vítěze soutěže Kde končí svět, jejímž tématem byl letos motiv zvířete. Ten děti zpracovávaly čistě výtvarně, literárně anebo v kombinaci obrázku a textu.

Ve výtvarné kategorii této soutěže se Klubku nejvíce líbil obrázek Sýkorka 11leté Heleny Jaré z Dobříše, v kategorii literárně výtvarné obrázek s textem pod názvem Vlk 10leté Ley Peškové z Příbrami a v kategorii literární se líbil text 8letého Lukáše Komy z Dobříše, který mu dal titulek Do oblak za ptáky.  Toho pak knihovnice za Klubko vybraly jako celkového vítěze soutěže a tím za region Příbramska postoupil do finále o titul Rytíře krásného slova.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se