Kam s novými prvňáčky? Nad touto otázkou se sešli rodiče s vedením školy i města

Kam s novými prvňáčky? Nad touto otázkou se sešli rodiče s vedením školy i města

Začátek příštího školního roku se blíží a město už od loňského května řeší, kam umístit budoucích 120 žáků prvních tříd Základní školy Komenského 420. Její ředitelka pozvala do školy jejich rodiče a společného jednání se zúčastnila i místostarostka Daniela Páterová.

Ve školním roce 2018/19 škola přijme 120 dětí, pro které třídy ve stávající budově nejsou a nová školní budova se v dohledné době stavět nezačne, protože stavební povolení kvůli odvolání spolku Otevřené informace není pravomocné.

Místostarostka Daniela Páterová rodiče seznámila s šesti variantami, o kterých město v této souvislosti uvažovalo: o pořízení nových kontejnerů, nové dřevostavbě, rekonstrukci přízemí městského kulturního střediska, či objektu v majetku města v Rymani, o hledání posledních volných prostor v samotné škole a o pronájmu patra ve zrekonstruované budově ÚVR. Shrnula výhody, nevýhody i finanční náročnost každé z nich.

Místostarostka přítomné informovala, že město za nejschůdnější považuje pronájem patra v kompletně zrekonstruované administrativní budově ÚVR, a tuto variantu jim představila pomocí fotografií i popisu místa. Pak odpovídala na dotazy rodičů, zda se to týká všech tříd nových prvňáčků a jak bude město řešit jejich dopravu do budovy vzdálené od kmenové školy.

Dopravu žáků
město zařídí
autobusem

„Dozvěděli se ode mě, že se jedná o umístění všech prvních tříd ve školním roce 2018/19. Dopravu žáků město zajistí autobusem za doprovodu učitelů jak před začátkem vyučování ze zastávky u školy, tak po vyučování zase zpátky ke škole. Na hodiny tělocviku bude děti vozit autobus po druhé vyučovací hodině, aby se už nemusely vracet, ale mohli pokračovat rovnou na oběd a do družiny,“ vysvětluje Daniela Páterová a dodává, že pro individuální dopravu žáků budou k dispozici parkovací místa před budovou.

Podle jejích slov na schůzce zaznělo od rodičů několik konstruktivních připomínek týkajících se především dopravy. „Při akci Den Země tuto neděli proběhl v prostorách administrativní budovy den otevřených dveří, kde si rodiče i děti mohli prohlédnout jednu vzorovou třídu pro budoucí prvňáčky. Mohli se přesvědčit, že prostory jsou dostatečně velké, vzdušné, světlé, odpovídají požadavkům hygieny a jsou také krásné,“ říká místostarostka.
„Škola je připravená rodičům umístění tříd v ÚVRu kompenzovat tím, že pronajaté učebny kompletně vybaví,“ dodala k tomu ředitelka Michaela Pažoutová.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
2 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
petr jansky
petr jansky
5 let před

postrádám souvislost mezi stavbou Pavilonu a kanalizací ve Stř. Lhotě.. jak známo Pavilon se nestavěl z důvodů nulové komunikace města s občany.. byla to neschopnost starosty Digrina, která trvá už třetí volební období.. letos budou komunální volby, občané mohou Digrina zvolit počtvrté.. jako příklad, že to jde i jinak odkazuji na Respekt 23.-29.4. str.49 Zajímavé stavby v menších obcích, kde Líbeznice sbírají jednu arch. cenu za druhou.. mj. i za stavbu školy..

Ing. Zbynek Jirovsky
Ing. Zbynek Jirovsky
6 let před

Když má vedení města čas stavět kanalizaci za cca 500 tis Kč bez stavebního povolení, na dvou cizích pozemcích, bez schválení radou i zastupitelstvem města, v ulici, kde má starosta nezkolaudovany rekreační objekt, nelze se divit, ze nová škola nestojí….

Přihlásit se