„Jak nám roste travička,“ aneb první půlrok ve školičce V trávě

„Jak nám roste travička,“ aneb první půlrok ve školičce V trávě

V lednu tohoto roku jsme otevřeli novou školičku, resp. dětskou skupinu v útulném rodinném prostředí domku na Malém náměstí. Od úplného začátku byl o školičku velký zájem, a tak fungujeme v naplněné kapacitě deseti dětí.

 

Máme skvělý tým učitelek, Katku Brabencovou, Karolínu Hluší, Hanku Šurkovskou a Kristýnu Horkou, které spolupráce s dětmi nesmírně baví a naplňuje. Veškerý personál je pedagogicky kvalifikovaný, nebo na své kvalifikaci pracuje a dále se inspiruje, kde se dá… nejčastěji věcmi, které vychází z přírody a podporují přímý prožitek.

Radost a nadšení přenášejí i na děti, které zvídavě objevují okolní svět. Během půl roku se skupina krásně sehrála a funguje jako jeden celek. Společně děti tvoří, zpívají, hýbou se, chodí na procházky do přírody, jezdí na výlety za kulturou (divadlo, program miniškoličky MC Oáza) či poznávají zajímavá místa, díky kterým si děti doplňují poznatky a informace k programu, který pro ně nadšeně připravujeme.

Děti spolu komunikují, učí se jeden od druhého a rozvíjí tak důležité sociální vazby. Přes léto pořádáme dětské tábory ve Vodňanech a budeme na zahradě dotvářet dětskou plochu
s herními prvky pod košatým ořechem.

Od nového školního roku máme opět plno, vytvořili jsme proto i pořadník uchazečů.  Od září máme v plánu obohatit dopolední program o pravidelný kroužek keramiky a zařadit více kulturních akcí, neb nám dětičky rostou jako „z trávy“ a zvládají stále více dovedností.

Katka Brabencová

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se