Dekorace k zítřejšímu Knoflíkovému trhu jsou připravené

Dekorace k zítřejšímu Knoflíkovému trhu jsou připravené

Vánoční smrčky na náměstí jsou ode dneška plné ozdob. Udělaly je děti z mníšeckých spolků, mateřských školek a dětských skupin, prvňáčci z obou základních škol, ale i senioři z Domečku a klienti terapeutické komunity Magdaléna.  

Ozdoby z březových polínek s namalovanými vánočními motivy v podobě smrčků, vloček a srdíček dělaly děti ze Základní školy Komenského 886. „Tuhle ozdobu s namalovaným smrčkem jsem dělal já. Nejdřív jsem ji dohladka ohobloval, paní učitelka mi předkreslila obrys stromku a já jsem ho vymaloval,“ popisoval při dopoledním zdobení stromku na náměstí Jakub.

V podobném přírodním stylu výzdobu pojaly i tvorbu v detašované Mateřské škole 9. května. Ozdoby udělali ze sušeného pomeranče a šišek. „Děti zdobily šišky, pomáhaly dělat andělíčkům obličejíčky a vázaly mašličky,“ řekla paní učitelka Simona Vinická.

Prvňáčci z Komenského 420 vyráběli ozdoby z papíru nebo ze šišek. Vyzkoušeli si, jaké tvary vzniknou, když papír různě složí a pak vystřihují. „Dělala jsem vločku tak, že jsem přeložila ze čtverečku trojúhelník a pak ještě jednou a pak jsem to vystřihla,“ vysvětlovala Lucinka z 1. B u třídního stromku. Žáci 1.E dělali ze šišek postavičky andělíčků. „Šišku jsme nastříkali stříbrnou barvou, pak jsme jako hlavičku přidělali takovouhle kouličku, oči jsme udělali z koření, fixou jsme namalovali pusinku a křídla jsou z mašliček,“ popsaly Markétka a Adélka.

            

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se