Vlčáků bude v Mníšku víc

Vlčáků bude v Mníšku víc

Sportovní klub SK Vlčáci nabíral nové členy. Prestiž akci dodala přítomnost legendy českého ultramaratonu Miloše Škorpila.

Díky tomu, že jsme členy Českého atletického svazu, můžeme závodit na Slavii nebo Julisce. Chceme pořádat přespolní běhy a další veřejné běžecké závody, ale i soutěže družstev, protože je známé, že i průměrný běžec může v týmu dosáhnout na medaile a motivovat se tak. Každopádně jde nám o to, aby děti měly z pohybu radost,“ řekl v úvodu pondělního náboru do atletického oddílu SK Vlčáci jeho trenér Petr Vlček.

Nábor v tělocvičně Základní školy Komenského 420 si nenechala ujít řada dětí v doprovodu rodičů. Klubu přišla při této příležitosti popřát mnoho úspěchů zástupkyně Českého atletického svazu, starostka města i ředitelka školy. „Nesmírně vítám aktivity tohoto oddílu. Vážím si těch, kteří se věnují sportům, zejména těm vytrvalostním, protože učí tomu, že nic není zadarmo,“ zaznělo od mikrofonu od starostky Magdalény Davis. Ředitelka školy Michaela Pažoutová popřála oddílu spoustu nových sportovců. „Sport je důležitý a sportovat po celý život by v nějaké formě měl každý z nás,“ řekla.

Pak už prostor patřil dětem a Miloši Škorpilovi, ultramaratonci, zakladateli projektu Běžecká škola, kterého můžete znát i z před časem odvysílaného pořadu TV Prima Parta Maraton. Miloš škorpil mluvil o tom, jak s běháním začínal, o tom, jak ho posouvaly dopředu ani ne tak vítězství, jako neúspěchy.  Došlo na první, ukázkový trénink s běžeckou legendou. „Ukážu vám, jak to udělat, abyste běhání udýchali a abyste byli schopni podat co nejlepší výkon při co nejmenším úsilí,“ řekl Škorpil a na společném tréninku dětem ukázal, jakým způsobem běhat co nejpřirozeněji. „Důležité je naučit se to správně v dětství, protože v dospělosti se špatné návyky dlouho a těžko odstraňují,“  vysvětloval dětem Miloš Škorpil.

Klub SK Vlčáci funguje v Mníšku teprve rok, jeho členové sbírají medaile na nejrůznějších běžeckých nebo bikerských závodech po celé republice a má za sebou i premiéru jako pořadatel běžeckého závodu Wolfs Race 2018. Klub má podle zakladatele a trenéra Petra Vlčka ambice pořádat i další závody a vychovávat atlety, kteří se prosadí i v republikových soutěžích.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se