Olympijského běhu se v Mníšku zúčastnilo 468 lidí

Olympijského běhu se v Mníšku zúčastnilo 468 lidí

Běžci startovali z tartanového oválu hřiště základní školy.

Ve středu 19. června se na 80 různých místech České republiky konal T- Mobile Olympijský běh. Jeho zvláštností bylo, že se všude startovalo ve stejný okamžik, odpočítávání řídilo vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál.

Jedním z těchto míst byl také Mníšek, kde se startovalo i dobíhalo na tartanovém oválu hřiště ZŠ Komenského 420. Celkem běželo 468 lidí, z toho bylo 392 dětí. Dopoledne na oválu běžely školní děti, odpoledne již patřilo veřejnosti. Nejmladší kategorie se utkaly v běhu na 250 m, jejich starší kamarádi zvládli dvojnásobnou trasu, jedenáctileté a starší děti už běžely 1 km. Na dospělé účastníky čekala trať v délce 5 km.

Na nejmladší kategorie čekaly po doběhnutí do cíle účastnické medaile.

Jakousi ambasadorkou běhu v Mníšku byla nejlepší česká dálková plavkyně a účastnice tří olympiád Jana Pechanová, která svou roli vysvětlila: „Jsem tu proto, abych podpořila dobrou věc, kterou sportování bezesporu je. Děti je potřeba ke sportování vést a ukázat jim, že to není jen o té vrcholové kariéře, ale že sportovat lze i jen tak pro radost např. v přírodě. Myslím, že je to více než aktuální téma, protože např. kolik dětí v dnešní době potkáte během odpoledne dovádět venku?“

Medaile nejmladším účastníkům předávala olympionička Jana Pechanová.

V kategorii mužů zvítězil Jan Procházka v čase 16 minut 26 vteřin, druhý doběhl Tomáš Mach (17:34), třetí skončil Martin Fic (18:13). V kategorii žen zvítězila Radka Ficová (20:35), druhá skončila Simona Mandová (21:05), třetí doběhla Jana Urbanová (21:10).

Nejlepší běžec překonal trať za méně než 17 minut.
Nejlepší běžkyně byla o pouhé 4 minuty pomalejší.

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se