Hledají se plavidla na Neckyádu

Hledají se plavidla na Neckyádu

Loňské Neckyády se zúčastnila čtyři plavidla.

Ke Skalecké pouti již neodmyslitelně patří Neckyáda, která letos slaví 10. výročí. Během její několikaleté historie byly k vidění desítky roztodivných plavidel, jejichž podoba a funkčnost překvapily nejen diváky na břehu, ale i samotné jejich posádky.

Tradiční akce se koná v neděli 21. července od 14 hodin u Zadního rybníka. Zvány jsou posádky plavidel všech typů, čím originálnější bude jejich provedení, tím lépe. Neckyáda se letos ponese v duchu pirátství a fantazii jejich tvůrců se meze nekladou. Hlavním kritériem pro porotu bude především funkčnost plavidel, ale rozhodovat bude i jejich umělecké ztvárnění.
Své plavidlo můžete přihlásit na emailu: mks@mnisek.cz, nebo tel.: 318 592 280.

O pestrý doprovodný program se postará skupina historického šermu „Rytíři Koruny České“. Děti se mohou také těšit na ponožkovou bitvu, pirátské soutěže a pokusy, které si připravily spolky Bios Fit a Brdský šikula. Zároveň bude probíhat soutěž o nejhezčí pirátskou masku. Na odměněné piráty i plavící se posádky čekají poukazy do milovického Parku Mirakulum, do restaurace Lískovka, permanentky do nového fitka BronGym a spousta dalších cen. K poslechu a tanci zahraje bluegrassová kapela Wyrton.

Nezbývá než si přát, aby nám letos přálo počasí a jubilejní Neckyáda se povedla.

Neckyáda se letos pojede již podesáté.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se