Na jubilejní Neckyádě závodilo pět plavidel

Na jubilejní Neckyádě závodilo pět plavidel

Na letošní Neckyádu dorazil i Santa Claus a doplul druhý.

V proměnlivém počasí proběhla na Zadním rybníku v neděli 21. července jubilejní 10. Neckyáda. Za mohutného povzbuzování na břehu stojícího publika dojela do cíle všechna plavidla.

Vítězství získal dvoučlenný tým RECYKLÁTI, jejichž loďka byla sestavena ze 330 prázdných PET lahví. V závěsu za nimi dojel Santa Claus (přesněji řečeno Santa Clausová) v plavidle nazvaném VÁNOCE V LÉTĚ. Na třetím místě skončily CHUDÉ PIRÁTKY Z MNÍŠKU, tradiční účastnice Neckyády, které zatím nechyběly na žádném z jejích ročníků. Pro pomyslnou bramborovou medaili dopluli PIRÁTI Z MAGDY, a na posledním místě skončila PONORKA, kterou řídili tři sotva náctiletí chlapci.

Překvapivým vítězem se stali Recykláti na člunu z prázdným PET lahví.
Při detailním pohledu se dalo spočítat, že konstruktéři bárky použili 330 kusů lahví.
Chudé pirátky z Mníšku nechyběly na žádné z Neckyád.
Piráti z Magdy dopluli do cíle na čtvrtém místě.
Nejmladší posádku měla Ponorka.
Letošní Neckyáda se nesla v pirátském duchu.

Pozornosti diváků se právem těšila i soutěž o nejhezčí pirátskou masku, do které se zapojilo několik dětí, a na nejnápaditější model čekal ovocný dort z Pekařství Jarolímek.
Premiéru měla ponožková bitva, kterou řídili dva kapitáni z pirátské bandy. Děti všeho věku mezi sebou svedly lítou bitvu z pestrobarevných ponožek a vítězem byl každý, kdo si legraci užil. Bitvu i celou Neckyádu ukončila průtrž mračen.

Každý z bojujících týmů řídili zkušení piráti.
Ponožkovou bitvu si užily především děti.

O pohodovou atmosféru nedělního odpoledne se starali vtipný a pohotový moderátor Jiří Hladovec, a kapela Wyrton, která hrála to nejlepší z české country.

Těšíme se již na další, v pořadí již 11. ročník Neckyády.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se