Krabice od bot 2019: Když děti darují dětem

Krabice od bot 2019: Když děti darují dětem

Naplňte s dětmi prázdnou krabici pěknými dárky, které udělají radost dětem z chudších rodin. Je tu další ročník celostátní předvánoční akce Krabice od bot, která se v Mníšku už pomalu stává tradicí.

O co jde?
Předvánoční akce má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům. Sběr dárků letos probíhá od 25. listopadu do 8. prosince 2019.
U nás v Mníšku se bude, jak je již tradicí sbírat ve škole, školkách, na Městském úřadě a na Knoflíkovém trhu.

Jak to v Mníšku dopadlo loni?
Loni Mníškem prošlo neuvěřitelných 1 400 dárků, které následně potěšily děti z organizací Romano Jasnica na Lounsku, Indigo z Děčína, RSOP z Nymburka, z azylových domů a terénních služeb v Příbrami, Lochovicích, Hořovicích, Sedlčanech, z dětského domova v Kladně a Stochově. Celkem 281 dárků bylo odvezeno do centrály v Praze, odkud pak putovaly k dětem v blízku i v dáli. Moc Vám všem za Vaše nasazení chci poděkovat, každý rok mě to moc mile překvapí a pohladí.

Na co dát pozor?
Dárků se každý rok sejde poměrně hodně, proto vítám klidně méně dárků, ale pečlivě připravených a zabalených. Při balení a označení dárku myslete prosím na to, že se dárek bude několikrát nakládat a překládat. Také prosím, aby dárky byly opravdu velikostně jako je krabice od bot. Banánovky nemůžeme z kapacitních důvodů přijímat.

Jde to i bez balení krabic?
Ty nejdůležitější dárky se do krabice od bot nevejdou. Na velká přání je tu Krabice online, která pomáhá celý rok. Díky vašemu daru budeme moci dětem z rodin v nouzi přispět na kroužky a školní potřeby, výlety, nebo třeba taneční. Krabice od bot tak bude dělat radost nejen o Vánocích. Další informace na www.krabiceonline.cz

Kdo za akcí stojí
Akci organizuje Diakonie Českobratrské církve evangelické, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v ČR. Hladký chod akce zajišťují ovšem také stovky dobrovolníků na sběrných místech po celé republice.

O Diakonii ČCE: Pomoc má mnoho tváří
Diakonie pomáhá lidem v těžkých situacích, kdy už jim nebo jejich nejbližším docházejí síly. Poskytuje služby seniorům, dětem i dospělým s postižením a lidem v různých životních krizích. Diakonie se věnuje také humanitární a rozvojové práci v zahraničí. Ročně podpoří 40 tisíc lidí u nás i ve světě.

Více na webových stránkách DIAKONIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se