Vláda uspíšila harmonogram uvolňování mimořádných omezení

Vláda uspíšila harmonogram uvolňování mimořádných omezení

Vláda na svém čtvrtečním zasedání (23.4.) proměnila kompletně pravidla v boji proti nákaze koronavirem v České republice. Opřela se přitom o zlepšující se epidemiologickou situaci.

Vláda od pátku 24.4. ruší zákaz volného pohybu osob. Lidé se zároveň budou moci ve volném prostoru pohybovat ve skupinách deseti osob, a ne maximálně dvou, jak platilo dosud.
Stejně tak od pátku budou lidé moci opět cestovat do zahraničí. Týká se to i dovolených. Při návratu do vlasti se lidé budou muset prokázat negativním testem na koronavirus, nebo budou muset jít do dvoutýdenní karantény.*

Vláda oznámila, že ruší zákaz volného pohybu osob, pohyb bude venku možný až v deseti lidech.

Od pondělí 27. dubna budou moci otevřít:

  • Provozovny do 2 500 m2 pokud nejsou v nákupních centrech nad 5 000 m2 (netýká se provozoven, které budou otevřeny v dalších etapách)
  • Autoškoly
  • Posilovny a fitness centra bez využití zázemí (sprchy, šatny)
  • Bohoslužby do 15 osob za přesně definovaných podmínek
  • Knihovny
  • Zoologické, botanické a dendrologické zahrady (venkovní prostory)

Informace týkají se školství najdete ZDE

Více informací k aktualizovanému harmonogramu najdete na webových stránkách VLÁDA ČR

* Občané ČR i cizinci s povolením vstupu na naše území mají od půlnoci 27. dubna 2020 dvě možnosti příjezdu do ČR: nástup 14denní karantény nebo předložení potvrzení o absolvování testu vydané lékařem či orgánem ochrany veřejného zdraví potvrzující, že u nich byl proveden test na přítomnost covid-19 s negativním výsledkem. Test nesmí být starší než čtyři dny a zajišťuje si ho osoba sama na vlastní náklady.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se