Dopřejte si zavěšenou kávu

Dopřejte si zavěšenou kávu

Kavárnu Malý mnich najdete v horní části mníšeckého náměstí F.X. Svobody. Foto: Malymnich.cz

Na těchto webových stránkách i v tištěném Zpravodaji městečka pod Skalkou jsme vás informovali o tom, že v mníšecké kavárně Malý mnich běží od května projekt s názvem „Zavěšené kafe“.

Princip projektu je jednoduchý. Host má možnost zaplatit za dvě kávy, ale vypít jen jednu. Ta druhá je pro někoho, kdo je teď momentálně ve svízelné situaci. Manželé Lázničkovi, kteří oblíbenou kavárnu v Mníšku provozují, tuto možnost ještě rozšířili o zmrzlinu nebo vafli.
V kavárně je připravena jedna charitativní kartička, na kterou se darované peníze ukládají. Výzva měla nečekaný úspěch a už se na ní nashromáždilo téměř tisíc korun.Nebojte se přijít a říct si o zavěšenou kávu
Problémem tak není kartičku penězi naplnit, ale čerpat z ní darované peníze. Dosud se totiž do Malého mnicha nedostavil člověk, který by o „zavěšené kafe“ požádal. Zřejmě za tím stojí určitý stud a hrdost. Projekt je přitom zaměřen na lidi, kteří se momentálně nachází ve finanční tísni a nemohou si dovolit do kavárny zajít. Může to být matka samoživitelka, chudý senior nebo člověk bez domova. Když takový člověk do kavárny zajde a poptá se na „zavěšené kafe“, může se těšit na svůj nápoj, zmrzlinu či vafli (dle vlastní volby).
„Jste-li student, co má hluboko do kapsy, matka samoživitelka či sociálně slabý senior, rozhodně jste vítáni, káva je tu i pro vás,“ zve na zavěšenou kávu Pavlína Lázničková.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se