Prohlášení společnosti CAG k vývoji případu COVID-19 – k 28.7.

Prohlášení společnosti CAG k vývoji případu COVID-19 – k 28.7.

Ilustrační obrázek, zdroj: Pixabay.com

Vážení spoluobčané obce Kytín, Mníšek pod Brdy a celého regionu.

V návaznosti na zjištění případu jednoho infikovaného pracovníka nemocí COVID-19 z minulého týdne byla ihned plně odstavena výroba ve společnosti CAG, s. r. o. v prostorách společnosti v Mníšku pod Brdy.
Podle doporučení KHS byla zavedena karanténa a 7 nejbližších spolupracovníků bylo ve čtvrtek odesláno na testy do nemocnice Příbram.

V pondělí bylo na náklady naší společnosti otestováno dalších 39 zaměstnanců. Testy provedla společnost GHC pomocí odběrového vozu k naší velké spokojenosti přímo v areálu firmy CAG, s.r.o. Dnes nám bylo sděleno, že prokazatelně žádný z našich 39 testovaných zaměstnanců nebyl nakažen COVID-19. S těmito pracovníky obnovujeme výrobu. Sedm dalších pracovníků, kteří byli testováni v nemocnici Příbram na doporučení KHS, nemá ještě informaci o výsledku testu, a proto zůstávají v karanténě.

Po této velmi nepříjemné zkušenosti posledních dnů chci poděkovat Ing T. Červenkovi, který uvnitř naší firmy vše detailně organizoval, a také všem spolupracovníkům za disciplínu a velkou míru kolektivní odpovědnosti. Pokud kohokoli z Vás kolegů zaměstnavatelů v regionu postihne obdobná situace, mohu Vám jen doporučit, abyste postupovali samostatně a iniciativně. Poděkování patří pracovnicím KHS, které nás první den základním způsobem informovaly a pomohly nám zorientovat se v problematice. Ale dále jsme museli postupovat sami.

Ještě očekáváme výsledky zbývajících 7 osob testovaných v první vlně. Ti zůstávají bez příznaků nemoci doma. K očekávané podpoře od našeho státu se raději nebudu otevřeně vyjadřovat.

Ing. Michal Pomahač, jednatel CAG, s.r.o., dne 28.7. 2020

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se