Na zámku museli letos předčasně ukončit sezónu

Na zámku museli letos předčasně ukončit sezónu

Brány mníšeckého zámku se letos naposledy veřejnosti otevřou první listopadovou neděli. Foto: autorka článku

Letošní nepříjemná situace ohledně koronavirové nákazy, která nám všem zasáhla do životů, bohužel zasáhla také do návštěvnické sezóny na zámku. Těšili jsme se na každoroční programy a akce, ať je to Velikonoční veselice, dětské a rytířské dny nebo letní koncerty v zahradě. Bohužel, všechny musely být kvůli hygienickým opatřením odvolány.

Alespoň částečnou radost nám udělala Hradozámecká noc konaná poslední srpnovou neděli. Prohlídky pro děti i pro dospělé byly plné a návštěvnost spolu s doprovodným programem byla nejvyšší mezi státními památkami Středočeského kraje. Připraveny byly zcela nové prohlídky pro děti i pro dospělé. Rodiny s dětmi provázela ledová královna Elsa na prohlídce o tajemství tří věží, která vycházela z místní pověsti a kde čekalo plno her a úkolů. Starší návštěvníky na zámku přivítala slečna Marplová a ti jí pak pomáhali vypátrat pachatele hrdelního zločinu, ke kterému došlo v hodinové věži zámku.

V souladu s nařízením vlády musel zámek předčasně ukončit celou sezónu. Poslední den, kdy byl zámecký areál vč. parku otevřený, byla neděle 11. října.  S lítostí tedy musíme oželet i již tradiční Mikulášskou nadílku s čerty a anděly, která se měla konat 5. prosince, a také vánoční adventní programy i prohlídky na přelomu roku.

Děkujeme všem návštěvníkům, kteří nám v letošním roce projevili přízeň, a doufáme, že situace dovolí, aby se zámecké brány otevřely podle současných představ, a to v únoru příštího roku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se