Vánoční krabice od bot budou dělat radost již podesáté

Vánoční krabice od bot budou dělat radost již podesáté

Děti z mníšecké ZŠ pomáhají nakládat dárky (prosinec 2019), které si odvezla organizace Romano Jasnica z Trmic. Foto: autorka článku

Letos se koná v pořadí již 10. ročník největší sbírky dárků pro děti v naší zemi pod názvem KRABICE OD BOT, kterou zastřešuje Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Vzhledem k letošní pandemii vyhlížíme počty dárků s obavami, zda se podaří vybrat jejich potřebné množství, ale zároveň doufáme, že si na to děti a jejich rodiče udělají čas, jako ty roky předešlé.

Loni se u nás v Mníšku sešlo úžasných 806 dárků, a i letos se zapojí škola, školky i městský úřad, za což bych chtěla moc poděkovat. Dárky můžete nosit od 23. 11. do 4. 12. na vrátnici ZŠ Komenského 420 (ve všední dny mezi 8:00 a 16:30) nebo na městský úřad (v jeho úředních hodinách: pondělí 12:30 – 17:30 a středa 7:30 – 11:30 do kanceláře č. 12 v přízemí panu Lukáši Říhovi). Následně rozvezu dárky potřebným dětem do azylových domů v okolí (Mokrovraty, Příbram, Lochovice, Sedlčany), nebo je předám organizacím, které se o rodiny těchto dětí, žijící různě po ubytovnách, starají (v Hořovicích, Příbrami, Nymburku, Libušíně, na Lounsku a Ústecku).

Pro ty, kteří akci neznají a rádi by se zapojili: stačí když si seženete krabici od bot a dáte do ní různé dárky jako jsou pastelky, knížku, hračky, sladkost, cokoliv, co je hezké, ale nové to být nemusí. Krabici pěkně napěchujte, vánočně zabalte a nahoru napište pro koho je, např. dívka 13-15 let. Nápis prosím pište viditelně. Nejvíce chybí dárky pro kluky od 10 let výše.

Všem, kteří se zapojíte, moc děkuji a připojuji i poděkování z organizace RSOP v Nymburku: „My jsme tak rády, že jste nám napsala, že na nás myslíte. V této „coronavirové“ době máme mnohem větší potřebu dát dětem z naší cílové skupiny k Vánocům dárky. Asi víte, jak to je ve více rodinách, kdyby nebylo této akce, tak děti pod stromečkem nic mít nebudou.“

Více informací a možnost rezervace dárků najdete na webových stránkách KRABICE OD BOT.

Přejeme Vám všem pokojný adventní čas.

Informace z ročníku 2019 najdete v článku Poděkování za vánoční krabice od bot.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se